Papa her an öldürülebilir!...

İtalyan basınına göre Papa Françis, Endonezya, İran, Irak ve Suriye’deki elçilikleri üzerinden 150 milyon euroluk kara para aklandığını ortaya çıkardı.

Papa her an öldürülebilir!...
‘İtalyan mafyası Papa’yı öldürecek’

İtalyan savcı Gratteri, yolsuzluklara savaş açan Papa’nın mafyayı rahatsız ettiğini açıklayarak, ‘Fırsat bulurlarsa, suikaste kurban gidebilir’ dedi.

2013 Nisan’ında göreve geldikten sonra, kilisedeki ‘tabuları’ yıkarak, Vatikan’da reform başlatan Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis, mafyanın tehdidi altında. Dünyanın en büyük mafya yapılanmalarının bulunduğu İtalya’da, gelirlerini Vatikan’ın da karıştığı yolsuzluklardan kazanan çetelerin, Papa’dan ‘rahatsız olduğunu’ açıklayan savcı Nicola Gratteri, dini liderin hayatının ‘tehlikede’ olabileceğini belirtti.

Rüşveti bitirmeye çalışıyor

Papa’nın yolsuzluğa, rüşvete, para aklamaya ve yasadışı ticarete savaş açtığını hatırlatan Reggio Calabria bölge savcısı Gratteri, Papa’nın Vatikan’da ekonomik güç merkezlerini dağıtmasından, ‘bugüne kadar kilisenin zenginliğinden ve gücünden nemalanarak kazanan mafyanın artık çok sinirli ve tedirgin’ olduğunu belirtti. 25 yıl polis korumasında yaşayan, İtalya’nın en tanınmış mafya karşıtı savcılarından Gratteri, ‘Organize suç örgütlerinin bir şeyler yapacak durumda olup olmadığını bilmiyorum ama kesinlikle bu konuda düşünmüşlerdir. Tehlikeli olabilirler’ diyerek, Papa’nın mafyaya karşı açtığı savaşın, hayatını riske atabileceğini ifade etti.

Kilise suça gözyumdu

Yıllardır Kilisenin suç ortaklığı ile mafyanın para akladığını belirten Gratteri, Vatikan Bankası’nda yıllardır yaşanan yolsuzluğu da yine Papa’nın çözdüğünü hatırlattı. Adı yolsuzluk ve rüşvete karışan banka yöneticileri ve din adamlarını Vatikan’dan uzaklaştıran Papa Françis, son vaazında, ‘Rüşvet alan yetkilileri ve çeteleri taşa bağlayıp, denize atmalıyız’ demiş, rüşvetle mücadelede kararlı olduğunu bildirmişti.

150 milyon euro

İtalyan basınına göre Papa Françis, Endonezya, İran, Irak ve Suriye’deki elçilikleri üzerinden 150 milyon euroluk kara para aklandığını ortaya çıkardı.

“İsveç Muhafızları” 500 yıldır koruyor

Papa’nın Kilisede yolsuzluklara karşı bir ‘temizlik’ başlatmasının, özellikle İtalya’nın güneyindeki Ndrangheta mafyasını ‘sinirlendirdiği’ söyleniyor. Halkla yakın temas kuran Papa François’nın koruma görevini 1505’ten beri Swiss Guard (İsveç Muhafızları) üstleniyor. 110 kişilik kadrosuyla dünyadaki en küçük ordu olmasına rağmen, dünyanın en iyi istihbarat ağını yöneten muhafızlar, İsrail ve ABD’ye rakip olacak kadar gelişmiş bir sistemi kontrol ediyor. Muhafızlar, geleneksel Rönesans dönemini andıran mavi, turuncu, kırmızı ve sarı kıyafetleriyle ilgi çekiyor. Muhafız olabilmek için Almanca, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce dört dil bilmek şart. Hizmet süreleri 2-25 yıl arasına değişen İsveç Muhafızları, aylık 3 bin 500 euro maaş alıyor ve cinsel ilişkiye girmeleri yasak.

VATAN İNTERNET SİTESİ