Paramı verin!..

"O... Çocukları" filminde Hatice adlı kötü yola düşmüş bir kadını canlandıran İpek Tuzcuoğlu, bu filmden parasını alamadığı için yapımcı Selay Tozkoparan'ı mahkemeye verdi.

Paramı verin!..

Geçtiğimiz Mayıs ayında gösterime giren ve 500 binden fazla seyirci çeken 'O... Çocukları' filminin yapımcısı Selay Tozkoparan'ın bazı oyuncuların ve teknik ekibin parasını ödemediği iddia ediliyordu. İddiaları doğruluyan ilk hareket, filmde Hatice adlı bir hayat kadınını oynayan İpek Tuzcuoğlu'ndan geldi. Tuzcuoğlu avukatı Kemal Polat aracılığıyla Selay Tozkoparan'a dava açtı. Tuzcuoğlu'nun avukatı, sözleşme şartları yerine getirilmediği için icra takibi başlatılmasını istedi.
Konu hakkında yorum yapmak istemeyen Tuzcuoğlu, "Bu konuyla ilgili herşeyle avukatım ilgileniyor" dedi. Galaya limuzinle gelen Tozkoparan, "Filmin asıl starları oyuncular, onlar limuzinle gelmeli" diye köşe yazarları tarafından eleştirilmişti. Tozkoparan, filmin afişine "Bir Selay Tozkoparan yapımı" diye yazdırınca da bu kez Film Yönetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Altıoklar tarafından sert bir biçimde eleştirilmişti. Altıoklar, Tozkoparan'ın kendisini eser sahibi olarak gösterdiğini ve yaratıcıların fikri hak mülkiyetine tecavüz ettiğini belirterek, bu yanlışlığın düzeltilmesini istemişti. 

Filmde, Deniz Özerman, Sezin Akbaşoğulları, Sarp Apak'la aynı seti paylaşan İpek Tuzcuoğlu, parasını alamadığı için davacı oldu. Selay Tozkoparan (yanda), birkaç hafta önce Ayşe Arman'a verdiği röportajda "Pazarlama dahisiyim" demişti.

Sema Denker /Hürriyet

Konular Eski Arşiv