PKK cehennem çemberinde!

TSK 3.5 yıl sonra Kuzey Irak’a kara harekâtı başlattı. Komando, Özel Kuvvetler ve Jandarma Özel Harekât timlerinden oluşan 22 tabur sınırı geçti.

PKK cehennem çemberinde!

5 bine yakın komando, hainleri Çukurca’ya 15 kilometre mesafedeki Kazan Vadisi’nden Irak sınırının 5 kilometre derinliğine kadar ablukaya aldı. Operasyonu Genelkurmay Başkanı Özel yönetiyor.

OPERASYONA KATILAN KOMANDOLAR TECRÜBELİ

HAVA AÇIK VE GÜNEŞLİ: Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre Kuzey Irak’ta parçalı bulutlu olan hava önümüzdeki günlerde 14-20 derece arasında açık ve güneşli gözüküyor. Ancak gece sıcaklığının 2-3 bin metre yüksek dağlık alanlarda -5’e kadar düşmesi bekleniyor.

GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNÜ: Bordo bereliler arazide arama-tarama ve baskınların yanı sıra örgüt üyelerinin bulunduğu yerlere sızma yapıyor. Gece intikallerde gece görüş dürbünü takan askerler, gündüz intikallerde ise işaret dili kullanıyor.

PUSULARA DİKKAT: Kaçan teröristlerin pusu kurma ihtimaline karşın tedbir alınıyor. Dere yatakları, dar vadiler, köprüler, ormanlık bölgeler ve akarsu geçit noktaları dikkatle geçiliyor.

AYAK İZİ TAKİBİ: Ayak izlerinden terörist sayısını belirleyen askerler, teröristlerle birlikte bölgedeki hayvanların ayak izlerinden taşıdıkları mühimmat hakkında da bilgi sahibi olabiliyor.

DEDEKTÖRLER: Bölgede mayınlara karşı mayın dedektörleri kullanılıyor.


İŞTE O KOMANDO

- Çelik başlıklarda gece görüş sistemleri.

- Boğazda ses tellerindeki titreşimi algılayan mikrofon, fısıltıyı bile duyulabilir hale getiriyor.

- 20'şer mermilik 5 adet askı şarjör.

- Yazın terletmeye, kışın üşütmeyen hafif ve esnek dikişli kamuflaj.

- 3 metreye kadar yakınlaştıma özellikli termal görüntü sağlayan Piton dürbünlü M-16 ve G-3 tüfek.

- 30 kiloluk sırt çantası. İçinde battaniye, su, açılıp soğuk dökülünce ısınan hazır yemek paketi, ekmek, ilkyardım malzemesi ve yedek cephane var.

- Terletmeyen ve su geçirmeyen bot.

- Operasyon alanının dışını kapsayan büyük sırt telsizi.