PKK dinlemeye takıldı

PKK'nın lider kadrosunda yer alan Fehman Hüseyin'in telsiz konuşması dinlemeye takıldı.

PKK dinlemeye takıldı

Terör örgütü PKK’nın lider kadrosundan Suriyeli Fehman Hüseyin’in telsiz konuşması istihbarat birimlerinin dinlemesine takıldı. Kayıtta TSK’nın ardı ardına düzenlediği kara ve hava harekatlarının etkisi açıkça görülebiliyor.

PKK’nın askeri kanadının sorumlusu Fehman Hüseyin, “Bahoz Erdal” kod adını kullanıyor. İstihbarat birimleri, Hüseyin’in geçtiğimiz günlerde bir telsiz konuşmasını kaydetti.

FEHMAN HÜSEYİN'İN TELSİZ KONUŞMASI
Konuşma ağırlıklı olarak talimatlardan oluşuyor:

“Sanki çatışma olmazmış gibi hareket ediyorlar. Mesela bir operasyon oldu mu, hemen bir taşın altına gizlenelim diyorlar. Arkadaş, o gizlilik değil ki, ihmalliktir yani. O biraz sürü psikolojisidir. Yani güdümsel bir yaklaşımdır. Düşman yaklaşırsa insanlar mevzide olmalı. Yani bir taşın altına girilmez ki. Son hava harekatında bu kadar gaflete, şeye düşülmez ki, yapıların içine girilmez ki. Bu kayıpları nasıl şey yapacağız? Bunu örgüte, önderliğe nasıl anlatacağız?”

GECE SİGARA İÇİLMEYECEK
Fehman Hüseyin, telsiz konuşmasında örgüt birimlerini gizlilik kurallarına uymamakla suçluyor, Şırnak’taki kayıpların da bu kurallara uyulmamasından kaynaklandığını belirtiyor.

Kayıtlara takılan konuşmada şu ifadeler geçiyor:

“Tuvaletten, çay, sigara her şeye kadar gizlilik esas alınacak. Gündüz hareket olmayacak, duman çıkarılmayacak, gece sigara içilmeyecek. Arkadaşlar ne tepeci, ne nöbetçi, ne keşifçi, ne devriye çıkarıyorlar. Bu kendini ölüme bırakmaktır. Yani hem gizli olacaksın hem de gizlilik kurallarına uymayacaksın. Bu çelişkidir. Kayıpları önleyeceksek çözüm budur.”
 

Ensonhaber

Konular Eski Arşiv