Prenses Caroline: "Prenses de olsan kadın olmak zor"

Hollywood efsanesi Grace Kelly ile eşi, eski Monako Prensi Rainier’ın büyük kızı Prenses Caroline, kraliyet ailesinden olsa bile kadın olmanın çok zor olduğunu söyleyerek feminizmle ilgili açıklamalar yaptı.

Prenses Caroline: "Prenses de olsan kadın olmak zor"

Prenses Caroline (63) kızı Charlotte Casiraghi (34) ile verdiği röportajda, kadın haklarıyla ilgili sorunların çok canlı olduğu bir kuşaktan geldiğini belirterek şunları söyledi: “Annemin bana iyi niyetle ‘Okula gitmene gerek yok’ dediğini hatırlıyorum. Üniversitede de bir profesör, kraliyetten olduğum için ‘Burayı hak eden bir öğrencinin yerini alıyorsun’ diyerek beni azarlamıştı. Okulda veya sporda her zaman erkeklerden iyisini yapmak istedim.”

Sarayın sevmediği yazar!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Prenses Caroline, çocukken Monako Sarayı’nın Fransız filozof Jean Paul Sartre ile sevgilisi, feminist yazar Simone de Beauvoir’dan hoşlanmadığını da sözlerine ekledi. Charlotte ise kadın olmanın “kolay bir şey olmadığını” belirterek, “Eşitlik terimiyle şu an kadınlar hem kariyer hem de çocuk sahibi olurken yaptıkları fedakârlıklar az görülüyor” diye konuştu.

Prenses Caroline: "Prenses de olsan kadın olmak zor"