Rahşan Gülşan: 'Bu ne şiddet ne celal?'

Rahşan Gülşan Ayşe Özyılmazel-Ali Taran çiftinin sürpriz evliliğini yorumladığı yazısında Selma Taran'ın ismini anmaması dikkat çekti...

Rahşan Gülşan: 'Bu ne şiddet ne celal?'
Bu ne şiddet ne celal?
Evet konu çok lezzetli. Son yılların en büyük magazin bombası. Ali Taran ile Ayşe Özyılmazel hiç beklemediğimiz bir anda evlenme kararı aldıklarını açıkladılar. Hatta ben de siz bu satırları okurken beklenmedik şekilde Bodrum’a, nikâha gidiyor olacağım. Sizler şaşkınsınız ama ben son sekiz yıldır Ayşe’yi tanıyan biri olarak hiç şaşkın değilim. Onun havası böyledir, kafası neye eserse “Kafa nereye o oraya” takılmayı sever.

Bu onun hayatı kimsenin karışmaya hakkı yok.
Ama önceki gün haber ortaya çıktığı anda sosyal ağlarda feci bir öfke hareketi başladı. Saatler boyu çok büyük kalabalıklar bu evlilik üzerine sert şeyler yazdılar. Bunun asıl nedeni de Ali Taran’ın kanser olan eşinden boşanmasının üzerinden iki hafta geçmeden evlenme kararını açıklamasıydı. Evet bu cümle gerçekten kulağa çok büyük bir acımasızlıkla dolu gibi geliyor. Ama Taran ailesinin ilişki geçmişine bakınca daha önce yine ayrıldıklarını ama hanımefendi kanser olunca yeniden evlendiklerini ancak yine yürütemediklerini görüyoruz. Ne yaşadıklarını ancak kendileri bilir. Ama eski eşi bugünden itibaren Ali Taran’ın daha büyük sorumluluğudur. Bu ilişkisinden Ayşe’ye sorun yansıtmamak ve bu akşam evlilik bağıyla başlayacakları yeni hayatlarında iki kadını karşı karşıya getirmemek ve ayrıldığı eşinin canını yakmamak onun en önemli görevi olacaktır. Belli ki ilişkilerini evlilikle başlatma kararı almışlar.

Evlilik, sevgili olmaya benzemez. Böylesi ciddi bir karar ikisinin de kararlılığını gösteriyor. Ama ben hâlâsosyal ağlarda verip veriştirenleri anlamakta zorlanıyorum. Çünkü herkes sosyal ağın başına geçti mi melek, ahlak gurusu, yaşam mühendisi. Boş verelim bu işleri. Herkes kendi hayatına baksın. Bırakalım insanlar mutlu olma ihtimallerinin peşinden koşsun.


Rahşan Gülşan