Rusya Devlet Başkanı Putin Ankara'ya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Ankara’ya geldi. İki ülkenin 2010 yılında açıkladığı 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için Türkiye’ye gelen Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en önemli gündem maddesi enerji olacak. Putin'in ilk durağı Anıtkabir.

Rusya Devlet Başkanı Putin Ankara'ya geldi
CİHAN'da yer alan habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün mozolesine Rusya bayrağının renklerinden hazırlanmış çelenk bıraktı.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir günlük resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ankara’ya geldi. Putin, Havalimanı'na uçağı indikten sonra Anıtkabir’e geldi. Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan geçen Putin ve beraberindeki heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Putin daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek burada bulunan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. İmza töreninin ardından Putin Anıtkabir’den ayrıldı.

PUTİN’İN ANKARA’DAKİ İKİNCİ DURAĞI CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI

Beraberindeki heyetle Anıtkabir’den ayrılan Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelecek. Burada resmi bir törenle karşılanacak Putin, Erdoğan’la baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı çerçevesinde bir takım anlaşmaların imzalanacağı tören sonrasında iki liderin ortak basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor. Konuk devlet adamı, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak. Putin, gece saatlerinde Ankara’dan ayrılacak.