Sabancı suikastı sanığı tutuklandı!..

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Sabancı suikastinin faili terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol'un tutuklanmasına karar verdi. İsmail Akkol, "Sabancı suikastı"ndan tutuklandı.

Sabancı suikastı sanığı tutuklandı!..
ZIRHLI AKREPLER EŞLİK EŞLİK ETTİ

Milliyet'te yer alan habere göre
Söke'deki operasyonda gözaltına alınan terör örgütü  DKKP/C üyesi İsmail Akkol ile Fadik adıyaman, Aydın'daki sorguları tamamlandı. Zanlılar, gece yarısı geniş güvenlik önlemleri altında Terörle  Mücadele Şube Müdürlüğünden çıkarılarak Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü.  Burada sağlık kontrolünden geçirilen Akkol ile Adıyaman, daha sonra Aydın Emniyet  Müdürlüğü Hizmet Binası'na getirildi.

Akkol ile Adıyaman'ın bulunduğu iki minibüs, bir süre sonra 2 zırhlı araç akrep eşliğinde emniyet binasından çıkarılıp İzmir Adnan Menderes  Havalimanı'na getirildi. Akkol ile Adıyaman uçakla İstanbul'a gönderildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

AySabancı suikastinin faili terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

ADLİYE ÇEVRESİNDE KUŞ UÇMADI...
 
İstanbul'a gece saatlerinde ulaştırılan Akkol ve Adıyaman, İstanbul  Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne  getirildi. Emniyette ifadeleri alınmayan Akkol ve Adıyaman, işlemleri  tamamlanarak Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gönderildi.

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ

Güvenlik amacıyla  çelik yelek giydirilen zanlıların sevki sırasında adliye binası çevresinde polis  ekipleri önlem aldı. Akkol ve Adıyaman'ın ifadeleri Cumhuriyet Savcısı tarafından  alındı.

VE TUTUKLAMA KARARI....

Akkol, Sabancı suikastine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ara celseye çıkarıldı. Mahkeme, Akkol hakkında, kapatılan İstanbul 4 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi ile özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce çıkarılan yakalama emirlerini yüzüne okudu. Mahkeme, "suçun niteliği, delil durumu, katalog suçlardan oluşu, uzun süredir yargılamadan kaçması ve adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacağı" gerekçesiyle Akkol'un tutuklanmasına karar verdi.