Sağlıklı yaşam için

Sağlıklı yaşam için

Sağlıklı yaşam için

Ne yaparsak ömrümüz uzar yada sağlığımızı kötü etkiler bunların hepsi bu yazımızda var işte sağlıklı bir yaşam istiyorsanız bunlara kulak asın

Cildimizi antioksidanlar ile korumalıyız. Antioksidanlar, cildimize güneşten gelecek UltraViyole ışınları daha az etkili hale getirirler. Bu da bizim kanserden korunmamız açısından büyük bir önem arz etmektedir. Antioksidan barındıran yiyecek ve içecekler ise, yeşilçay, kakao, turunçgiller, yaban mersini, ıspanak gibi, yapısında yaprak barındıran bitkilerdir.
Su da cildiniz için büyük önem arz etmektedir. Unutmayın: siz susadı iseniz, kesinlikle cildinizin de suya ihtiyacı var demektir. Bu suyu normal bir içme suyundan karşılayabileceğiniz gibi, aynı zamanda meyve ve sebze sularından da temin edebilmeniz mümkündür.
Selenyum ile de vücudunuzda, antioksidan etkiler oluşturacak olan ortamı hazırlama imkanı bulursunuz; yani selenyum da sizin kansere karşı korunmanız için gerekli bir mineraldir. Selenyuma en kolay, Brezilya cevizi ile ulaşabileceğiniz söylenmektedir; ancak bulmakta sıkıntı yaşarsanız, balık, hindi, ya da buğdaylı makarna veya kahverengi pirinçten destek alabilirsiniz.
Omega 3 desteği almalısınız. Omega 3, vücudunuzu toksinlerden arındırmak için kullanılmaktadır. Bu toksinleri arındırmak için gerekli olan omega 3 desteğine ise, Hint keneviri, keten tohumu, ceviz, somon gibi besinler ile ulaşabilirsiniz.
A ve C vitamini saçlarınız için, saç köklerinin arıtıcısı olarak kullanılmaktadır. Bu arıtıcı özellik, vücudunuzun sebum üretmesini sağlamaktadır. A ve C vitaminlerine aynı anda ulaşabileceğiniz bitkiler, ıspanak, pazı ve brokolidir.
Proteinler de saçlarınız için güzel etkiler ortaya koymaktadır. Proteinleri, pirinç, fasülye ve mercimek gibi baklagillerde bulabilirsiniz. Bu baklagiller aynı zamanda çinko ve demir içeriği bakımından da zengin yiyeceklerdir.
Dişlerinizin kontrolü için ise, tükettiğiniz besinlerin diş etlerinizin altlarına saklanmasını önlemeniz gerekmektedir. Bunu ise, yiyecekleriniz ile birlikte bol miktarda su tüketerek gerçekleştirebilirsiniz. Ekmek ve kraker türü yiyecekler kesinlikle dişlerinizin altına girmekte ve bakteri üretimine neden olmaktadır.
Polifenoller adını verdiğimiz maddelerle de diş etlerinizde ve dişlerinizde meydana gelen hasarları ortadan kaldırabilirsiniz. Yeşil çay ve siyah çay, dişlerinizin çürümesini önlerken, yabanmersini ise, diş plaklarından kurtulmanıza destek olurlar. Ancak tüm bu bitkilerin çaylarını içerken, şeker tüketiminden kesinlikle uzak durmalısınız ki dişleriniz için gerçek anlamlarını bulabilsinler…