ŞAHİN'DEN DÜNDAR'A YANIT

'Bu olayın kendisini üzmüş olmasını anlayışla karşılıyorum'

ŞAHİN'DEN DÜNDAR'A YANIT

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon iddianamesinde eşiyle ilgili bazı iddiaların yer almasına tepki gösteren Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar ile ilgili "Ben görülmekte olan davalarla ilgili, yürütülmekte olan soruşturmalarla ilgili bir açıklama yapmıyorum. Kendisi bu davanın sanıklarından değil. Ama kendisinin veya eşinin ve ailesinin bir vesile ile bir başka tanık veya sanığın iddiaları şeklinde yer almasının kendisini üzmüş olmasını anlayışla karşılıyorum" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya kent merkezinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde 100'üncü Yıl Bulvarı üzerindeki Ring Otel önünde partililerle bir araya gelen Şahin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 2'inci iddianamede eşiyle ilgili iddialara yer verilen Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'ın dün akşam ana haber bültenindeki tepkisinin sorulması üzerine Şahin, "Ben görülmekte olan davalarla ilgili, yürütülmekte olan soruşturmalarla ilgili bir açıklama yapmıyorum" dedi. Şahin, bir gazetecinin Dündar'ın çağrısında eşiyle ilgili, namusuyla ilgili söylemlerinin bulunduğu ve yargıya da bu konuda sitemi olduğunu hatırlatması üzerine, "Tabi kendisi bu davanın sanıklarından değil. Ama kendisinin veya eşinin ve ailesinin bir vesile ile bir başka tanık veya sanığın iddiaları şeklinde yer almasının kendisini üzmüş olmasını anlayışla karşılıyorum. Bu kadar söyleyeceğim" dedi.

Bindiği helikopter düşen ve hala bulunamayan BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun durumunun sorulması üzerine Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"En son aldığımız bilgilere göre düşen helikoptere henüz ulaşılamadı. İçişleri Bakanımız helikopterin düştüğü düşünülen yerleşim bölgesinden arama çalışmalarını bizzat takip ediyor, denetliyor. İlk alınan bilgiler hayatta oldukları şeklinde sevindiriciydi. İnşallah kendileri sağ olarak bulunur, tüm temennim budur. Arama faaliyetleri yürütülüyor. Bu alandaki teknolojik imkanlarımızın dünya standartlarında olduğunu düşünüyorum. Gereken neyse yapılıyor. Bir milletvekili, bir partinin genel başkanı, sevdiğimiz, halkın da sevdiği, itibar ettiği bir liderdir. Hükümetimiz, devletimiz, devletimizin organları, başta Silahlı Kuvvetler olmak üzere elinden gelen çabayı gösteriyor."

Bölgeye giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yönelik tepkilerin hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, "Devletimizin bütün imkanları arama çalışmalarında kullanılmakta. Siyasi malzeme konusu yapılması son derece şık değil. Devletimizin bütün imkanları seferber edilmiş durumda. Konunun siyasi malzeme haline getirilmesini yanlış buluyorum" dedi.

Bakan Şahin daha sonra partililerle birlikte esnaf ziyaretine başladı.

Mehmet Çınar


Vatan Gazetesi