Sanal güvenlik diye bir şey yok!..

ABD istihbaratının tüm dünyanın telefon ve internet kayıtlarını izlediğini duyuran eski CIA çalışanı Edward Snowden'ın açıkladığı son belgeler ürpertiyor!..

Sanal güvenlik diye bir şey yok!..

ABD istihbaratının tüm dünyanın telefon ve internet kayıtlarını izlediğini duyuran eski CIA çalışanı Edward Snowden'ın açıkladığı son belgelere göre, Hotmail, Skype ve SkyDrive gibi milyonlarca kişi tarafından kullanılan programlar da takip ediliyor.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) tüm dünyadaki telefon ve internet kayıtlarını izlediği programı basına sızdıran eski CIA ve NSA çalışanı Snowden, Microsoft şirketinin istihbarat servisleriyle işbirliği yaptığını deşifre etti.

SESLİ İLETİŞİMİ DE İZLİYORLAR

Belgelere göre, şirket internet üzerinden sohbet imkanı sağlayan Microsoft sitelerindeki şifreli yazışmalara ulaşması için NSA'e yardım etti. Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Hotmail ve Outlook e-posta yazışmalarına da erişim imkanı verildi. Skype ile yapılan sesli iletişim de istihbarat birimleri tarafından takip edildi.

FBI VE CIA İLE PAYLAŞILDI

Microsoft, 250 milyon kullanıcısı olan SkyDrive sanal depolama programına erişim için FBI'a izin verdi. Buradan elde edilen bütün bilgiler "düzenli olarak" Amerikan iç ve dış istihbarat kurumları FBI ve CIA ile paylaşıldı. Geçen ay Guardian gazetesi, NSA'in Microsoft, Skype, Apple, Google, Facebook ve Yahoo gibi önde gelen teknoloji şirketlerine "doğrudan erişimi" olduğunu yazmıştı.

Snowden Rusya'dan oturum istedi

Haftalardır Rusya'nın başkenti Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanı'nın transit bölgesinde kalan Snowden, dün İnsan Hakları İzleme Örgütü temsilcileriyle görüştü. "Rusya'da kalma hakkını garanti altına almak için" bu ülkeden geçici siyasi sığınma talebinde bulunan 30 yaşındaki Amerikalı, nihai adresinin ise Latin Amerika olacağını açıkladı.

BUGÜN İNTERNET SİTESİ