Sekreterdi şarkıcı oldu

Grek müziğinin sevilen ismi Ziynet Sali, Türkçe ve Yunanca bir albümle müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Sekreterdi şarkıcı oldu

Ziynet Sali nasıl keşfedildi?

Ben, insanların hayata ve evrene bazı görevler için gönderildiklerini düşünüyorum. Aslında benim yaşadığım bu hayat aklımda yoktu ve hiç düşünemezdim. Konservatuvara gidip gelirken de aklımda müzik öğretmeni olarak okulumu bitirip Kıbrıs'a geri dönmek vardı. Ama hayat işte hiçbir şey tesadüf değil.

Peki öğretmenlik yaptınız mı?

Öğretmenlik çok kutsal. Küçük yaşımdan beri şarkı söyleyerek büyüdüm ve sahne tozunu yuttum. Bu durumda öğretmenlik ikinci plana düştü. 1994 yılında İTÜ’nünTürk Sanat Müziği bölümünü kazanarak İstanbul'a geldim. 3 yıl boyunca Harbiye Orduevi’nin solistliğini yaptım.

MAGAZİNDEN UZAĞIM

Profesyonelliğe nasıl geçtiniz?

1999’da okuldan mezun olduğum dönemde Dost Müzik şirketi vardı. Onlardan iş istedim. Beni sekreter olarak işe aldılar. 2000 yılında bir fırsatını bulup Yunan radyolarından duyduğum 'A.PA-PA' isimli şarkıyı şirket yetkililerine dinlettim. Çok beğenip 'sana bir single yapalım' dediler. Böylece sanat hayatıma başladım.

Rumca'yı nasıl öğrendiniz?

Benim bugünlere kadar gelmemde maddi manevi çok büyük emeği geçen tek dostum Gökay Özkan'dır. Profesyonel anlamda Yunanca dersler alıp bu işi daha sağlam yapmam, ayrıca Türk müziği eğitimimle Yunan müziğini mix edip harmanlamamda bir başlangıç noktasıdır.

Özel hayatınızla hiç gündeme gelmiyorsunuz...

Özel hayatlarıyla işlerini karıştırıp reklam yapan insanları anlamıyorum. Magazinden uzak yaşamayı tercih ediyorum.

ŞARKILARIMI SEVDİLER

Ziynet Sali ileride bir Türk'le mi yoksa Yunan’la mı evlenmek ister?

Din, dil, ırk ayrımı yapmam. Kalbim hangi dünya insanı için çarparsa onunla evlenirim. Şimdi sadece işime aşığım.

Peki bize evdeki Ziynet Sali'den bahsedermisin?

Çok evcimen bir kadınım. Gece hayatını sevmem. Zamanınım büyük bölümünü evde geçirmek isterim. Evim, kalem gibidir. Yemek yapmayı, arkadaşlarımla kahve içmeyi, müzik dinlemeyi çok severim.

Yeni albüm çalışmanız var mı?

Çok güzel bir albüm yolda. Türkiye ve Yunanistan'da aynı anda piyasaya çıkması planlanıyor. Çift CD, Türkçe ve Yunanca. Bu projede Anna Vissi, Notis, Parios gibi ünlü şarkıcıların bestecisi Yunanlı söz yazarı Sofi Papa tarafından, Sezen Aksu'nun 'İstanbul İstanbul olalı' ve '5 Çayı' isimli şarkılarına ve Sinan Akçil'in iki yeni şarkısına Yunanca söz yazıldı.

Bir Yunan televizyon kanalı sizin için Türkiye'ye gelmişti...

Albümüm, Yunanistan'da Yunanca yayınlanacağı için Yunan medyası büyük ilgi gösterdi. Yunan Star televizyonu 2 gün benimle röportaj yaptı.

DEDiKODUDAN NEFRET EDERiM

En sevdiğiniz ve en nefret ettiğiniz şeyler nelerdir?

Ben çocuk gibiyimdir. Sevdiklerimle muhabbet etmeyiı, şakalaşıp gülmeyi, birlikte yemek yapıp yemeyi çok severim. Ziynet'in içinde küçücük bir çocuk yaşar. Nefret ettiklerime gelince de negatif, kötü düşünceli, ikiyüzlü, dedikoducu, yalancı insanlardan nefret ediyorum. İnsanların sevecen ve sevgi dolu olmasını istiyorum. Sevgi her güçlüğü yener.

Saadet Gürses /Bugün

Konular Eski Arşiv