Seks ve Aşka Dair İlginç Gerçekler

Seks ve Aşka Dair İlginç Gerçekler

Seks ve Aşka Dair İlginç Gerçekler

Tüm hayatınızın iki haftasını öpüşmeye ayırdığınızı biliyor muydunuz? Veya aklınızı başınızdan alabilecek bir orgazmın yolunun tropik bir tatil yapmaktan geçtiğini? Sizi bu konuda aydınlatabilmek için aşk, seks ve ilişkiler konusunda ilginç gerçekleri derledik. Seks ve Aşkın ilginç gerçekleri haberimizde!

Bilim adamları, öpüşmemizi iyi bir sevgiliyi ayırt etme isteğimize bağlıyor. Öpüşme esnasında yüzler birbirine yaklaştığından, cinsel dürtüleri uyandıran feromon hormonları devreye giriyor. Bu da, nasıl bir çocuk dünyaya getirebileceğinize dair biyolojik bilgiler veriyor.

Kadınlar, bilinçaltı şartlanmalara bağlı olarak, bağışıklık sistemi güçlü erkekleri tercih ediyorlar. Bu şekilde yapılan eşleşme, hayatta kalma şansı yüksek sağlıklı çocukların dünyaya gelmesini sağlıyor. Çok bilimsel ve hiç de romantik olmayan bir bilgi, öyle değil mi?

En uzun öpüşme rekoru bir İtalyan çifte ait. Bu maceracı çift, 2004 yılındaki Sevgililer Günü’nde tam 31 saat, 18 dakika ve 33 saniye boyunca öpüşmüş. Kazandıkları yaklaşık 20 bin TL ile ise güzel bir düğün yapmışlar.

Küçük notlarda ya da mesaj iletilerinde kullanılan, karşı tarafa duyulan sevgiyi ifade eden X işaretinin temelleri Ortaçağ’a kadar uzanıyor. O yıllarda okuma yazmayı bilmeyen insanlar, birine mektup yazdırdıklarında X’i sevgi gösteren bir tür imza olarak kullanıyorlarmış.

Kimi kadınlar ve erkekler hiç dokunmadan veya dokunulmadan, kimi kadınlar ise sadece göğüslerine dokunulduğunda orgazma ulaşabiliyorlar.

Yanağa kondurulan bir öpücük yüzünüzdeki iki kası çalıştırırken, ateşli bir öpüşme tam 34 kası birden çalıştırıyor.

Amerika’da yapılan bir araştırma, erkeklerin çoğunun hiç öpüşmeden bir kadınla birlikte olabileceklerini gösteriyor. Kadınların ise sadece yüzde 14'ü öpüşmeden sevişmeyi kabul ediyor.

Yeni evli çiftler arasında yapılan bir an-1 ket, erkeklerin yüzde 20'sinin dizleri üzerinde evlenme teklif ettiğini, yüzde altısınınsa bu önemli teklifi telefonda yaptığı sonucunu ortaya koymuş.

Çok yaygın bir inancın ve bazı erotik filmlerin tersine, çoğu erkekte meninin vücuttan çıkışı dökülme şeklinde oluyor.

Beynimiz, karanlıkta birbirimizin dudaklarmı bulmaya yardımcı nöronlara sahip.

Hayvanların da kavga ettikten sonra biz insanlar gibi öpüşerek barıştıklarını biliyor muydunuz?

Şempanzeler ise kavga ettikten bir süre sonra birbirlerine sarılıyorlar.

Yunanca kökenli “Gymnazium” kelimesi, çıplak şekilde egzersiz yapmak anlamına geliyor.

Erkeklerin yüzde 50'si yatakta ateşli bir seansa geçmeden önce uzun uzun öpüşmeyi tercih ederken, kadınların bu konudaki yüzdesi ise 33'te kalıyor.

Seks, kişiyi mutlu etmenin dışında biyolojik bazı yararlar da sağlıyor. Düzenli seks hayatı olmayan erkeklerin spermleri çocuk sahibi olma aşamasında bazı anomalilere yol açabiliyor.

Uzmanlar, sperm üretiminin mastürbasyon ile rutin olarak tetiklenmesini öneriyorlar.

Eğer bir dakikalık öpüşme sırasında 109 kilo kalori kaybediyorsak neden boşu boşuna spor yapalım ki?

Suyun altında gerçekleşen en uzun öpüşme 2 Nisan 1980'de Tokyo’da olmuş ve iki dakika 18 saniye
sürmüş.

İnsanların yaklaşık yüzde 10'u bırakın öpüşmeyi, yıllarca dudaklarını bile birbirine değdirmiyor!

O Erkeklerin yaklaşık yüzde 68'i iyi ö öpüştüğünü iddia ediyor. Kadınların ise sadece yüzde 56'sı kendine bu konuda güveniyor.

Orgazmdan hemen önce klitoris kendisini kasarak, adeta saklıyor.

Sağ elini kullanan erkeklerin çoğunluğunun sol testisi sağdakinden kısa.

Cilt testleri, öpüşmenin dermatit denilen ve kızarıklıklar ile bazı lekelere yol açan bir cilt hastalığına iyi geldiğini gösteriyor.

Sıcak havalar orgazmın gücünü artırıyor. Bu da, dünyanın tropik bölgelerinde sevişmenin insanlara neden cazip geldiğini açıklıyor.

Araştırmalar, kadınların orgazmı sırasında vajinalarında harekete geçen kasların sadece klitorise kan pompalamadığını, ayrıca partnerlerinin penisine giden bazı damarları da sıkıştırdığını gösteriyor. Bu da ereksiyonun uzamasını sağlıyor.

Aşk romanları okuyan kadınlar, hayatları boyunca okumayanlara göre iki kat daha fazla seks yapıyorlar.

Aynen parmak izi gibi, dudak izlerimiz de dünyada tek.

Seks sırasında kadının nefesi, erkeğin O menisine benzeyen özel bir koku yayıyor. Uzmanlar, bu özel kokunun erkekleri daha da heyecanlandırdığını söylüyor.

Bir insan hayatı boyunca yaklaşık olarak iki haftasını karşı cinsle öpüşmeye ayırıyor.

Sakal sevmiyorsanız önce erkek arkadaşınızın bu konuda ne düşündüğünü öğrenmeye çalışın. Çünkü erkeklerin yüzde 70'i kadınların sakallı erkeklerle öpüşmekten hoşlandığını düşünüyorlar.

Orgazmdan hemen önce klitoris kendisini kasarak, adeta saklıyor.

Bir filmdeki en uzun öpüşme sahnesi You’re in The Army Now (1949)’da gerçekleşti. Tam üç dakika beş saniye! sürdü.


Konular Gönül işleri