Selahattin Demirtaş: 'Bizim halkımız kaybetmez'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün DBP mensubu belediye başkanlarının katılımıyla Batman Belediyesi'nde düzenlenen ‘Daha Tutuklanmamış Belediye Eşbaşkanları ile Buluşma Toplantısı’na katıldı.

Selahattin Demirtaş: 'Bizim halkımız kaybetmez'
Hürriyet'te yer alan habere göre Demirtaş, DBP'li belediye başkanlarının ‘özyönetim’ çağrılarını desteklediklerini söyledi.

Görevlerinden uzaklaştırılan belediye eşbaşkanları ve meclis üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, ülke bölünmeden herkesin kendini yerelden yönetebileceği yönetim modelini önerdiklerini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Yerel yönetimlerin özerkliğinde, eğitim, sağlık, tarım, balıkçılık, hayvancılık, turizm politikası, yerel asayiş, kadın, gençlik, kültür bütün bu yetkilerin bütçesiyle belediyeye emanet edildiği yönetim modelinde herkesin kendi diliyle, inancıyla, kültürüyle korkmadan yaşayabilir. Yerinden yönetim modeli, İzmir'in, Antalya'nın, Edirne'nin, Tekirdağ'ın, Ankara'nın, Trabzon'un, Artvin'in kendini yerelden yönetmesi fikridir. Bizler ateşkes ve silah dışı yöntemlerde ısrarcıysak bir bildiğimiz var ki ısrar ediyoruz. Bizim halkımız kaybetmez.

Biz kimseye 'Onurunuzu teslim edin, gelin teslim olun' falan da demiyoruz, demeyiz de. Ama bizler demokrasimizi inşa ederken, öz gücümüze dayanarak bütün bileşenlerimizle ayağa kalkmış bir halk olarak adım adım zafere doğru gidebiliriz."