Selahattin Demirtaş: "Onuru olsa istifa ederdi"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta bir polis aracının sürüklediği ceset fotoğrafıyla ilgili, “İçişleri Bakanı’nda haysiyet olsa, onur olsa bugün hemen istifa ederdi” dedi.

Selahattin Demirtaş: "Onuru olsa istifa ederdi"
Hürriyet'te yer alan habere göre Almanya’da partisinin 1 Kasım seçimleri hazırlıklarına katıldıktan sonra dün İstanbul’a dönen Selahattin Demirtaş, çatışmada öldürülen Hacı Lokman Birlik’in cenazesinin yerde sürüklenmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“İçişleri Bakanı’nda haysiyeti olsa, onuru olsa bugün hemen istifa ederdi. İstifa eder en azından böylesine bir vahşet uygulamasına tepki koyardı. Başbakan cenazelere işkence yapan, sınırın ötesinde, buzdolabında bekleten başbakan olarak tarihe geçti. İnsanlık dışı bir olay, vahşet boyutlarında. Başbakanın açıklaması tatmin edici olmaktan çok uzak. Neredeyse yerde sürüklenen kişiyi suçlayan ifadelerle birlikte başlayan bir cümle kurması ayrıca bir utançtır. Ölüye onu yapanlar diriye neler yapabileceğini siz düşünün. Ben burada tabii ki ‘Bütün güvenlik güçleri böyledir demiyorum ama aşağı yukarı uygulamalar budur. Sadece Türkiye’nin batısı bundan haberdar değildi.

Bunları unutmayacağız. Hepsinin hukuk çerçevesinde gün gelecek hesabı sorulacak. Biz de bunların hepsinin takipçisi olacağız. Türkiye kamuoyu orada olup bitenlere bir kez daha vicdan gözüyle bakmalıdır. Bu maalesef Türkiye toplumunun isyan etmesi gereken bir durumdur. İnsanlığın yerde sürüklendiği yerde Türkiye’nin batısı sessiz kalırsa, bütün bunlar olağanmış gibi davranırsa kardeşliği hangi noktada sağlayacağız?"