Selin Çakar 'Güllerin Savaşı'nın sezon finalini yazdı

"...Güllerin Savaşı cumartesi akşamı yayınlanan 48.bölümüyle nefis bir sezon finali yaptı. Kırk yedi bölümü ezip geçen bu final seyircide şok etkisi yarattı."

Selin Çakar 'Güllerin Savaşı'nın sezon finalini yazdı
GÜLLERİN SAVAŞI'NDAN MUHTEŞEM SEZON FİNALİ

Güllerin Savaşı cumartesi akşamı yayınlanan 48.bölümüyle nefis bir sezon finali yaptı. Kırk yedi bölümü ezip geçen bu final seyircide şok etkisi yarattı.

BİR İNTİKAM DÖRT ENKAZ

Haftalardır Gülfem ve Gülru'nun acımasız savaşını izledik. Birbirlerine galip gelmek uğruna kimseye acımadılar, herkesi ezip geçtiler. Gülru babasının katili olarak gördüğü Gülfem'i cezalandırabilmek için aşkından öldüğü Ömer'i, en değer verdiğim dostum dediği Cihan'ı bile gözünü kırpmadan harcadı. Ancak bu intikam ateşi dönüp dolaşıp kendisini yakmaya başlayınca yaralarını yine Ömer'le sarmak istedi.

Gülru'nun intikam oyunu ilk başladığında Ömer çok kıvrandı. Çok acı çekti. Defalarca karşısına çıktı Gülru'nun. Anlat dedi. Benden bir şey saklama dedi ama dinletemedi. Gülru'nun tek istediği Gülfem'in sahip olduğu herşeyi elinden almaktı. Oysa hesaba katmadığı bir sürü şey vardı.

Gülfem'in küçücük bir kız çocuğuyken kardeşi Cihan'a verdiği zarar Gülfem'i yıllarca dindiremediği bir vicdan azabına mahkum etmişti. Tüm o dik duruşunun, acımasızlığının ardında kendi büyük acısı vardı aslında. Gülru ise babasının ölümünde kendisinin ve kız kardeşlerinin hiç hatası yokmuş gibi davranarak tüm suçu Gülfem'e yükledi. Oysa para için herşeyi yapabilecek bir Yonca'yı, sanki etrafta başka adam kalmamışçasına ablasının eski kırığına aşık oldum diye dolaşan Çiçek'i görmeyi hiç denemedi.

ÖMER'İN İNTİKAMI ÇOK DAHA ACI OLDU

Ömer önce Gülru'nun 'Sipahi' soyadını alarak sahip olduğu herşeyden vazgeçmesini sağladı. Sonra Gülru'nun kendisine tüm benliğiyle teslim olması için elinden geleni yaptı. Zaten son bir kaç haftaki Ömer'in gözleri eskisi gibi bakmıyordu Gülru'ya. Hep söyledim Ömer sağlam bir gol atacak diye. Ama itiraf etmeliyim ki bu kadarını da beklemiyordum. Gülru'nun Ömer'in arkasından neredeyse pantolonsuz koşacak hale gelmesi ise 'al sana intikam Gülru'cuğum' dememe sebep oldu. Ömer başka bir kadınla (o kadın tüm iticiliği ile 'Omaaar, Omaaar' diye bağıran Brooke olsa da) giderek Gülru'yu hem kalbinden hem beyninden vurdu. Seyirci hiç üzülmedi çünkü Gülru bunu çoktan haketmişti.

AH CİHAN! AH CİHAN!

Bölümün son on dakikası ise beni benden aldı. Eğer Gülru'nun gördüğü kötü bir kabus değilse Cihan yaşadığı şeylere daha fazla dayanamayarak kafasına silahı dayadı. Açıkçası bu sahnede Sercan Badur(Cihan) da Canan Ergüder(Gülfem) de Damla Sönmez(Gülru) de oyunculuklarıyla devleştiler. 

Cihan tetiği çektiğinde Gülru ve Gülfem'in üzerine sıçrayan kan ise intikam uğruna göz ardı ettikleri gerçeklerin yüzlerine çarpılması gibiydi.

Yeni sezonda neler olabileceğine dair tahminlerimi bir başka yazıda ele alacağım ama umarım bu yüksek tempolu sezon finaline yakışır bir devam olur.

KISA KISA...

- Karagül'de ilk bölümden itibaren bildiğimiz Baran'ın Ebru'nun oğlu olduğu gerçeğini Ebru ancak 3.sezonun finalinde öğrenebildi. Tebrik ediyoruz. Bir sürü cinayet işleyen, insanların ölümüne sebep olan Kendal'ın ortalıkta elini kolunu sağayarak gezmesi bir başka saçmalık. 4. sezonda neler olacak kim bilir???

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy