Selin Çakar 'Tatlı Küçük Yalancılar'ı yazdı

"...Pazartesi akşamı diziyi izlerken kendimi çok fazla hikayenin içine dahil hissettiğimi söyleyemeyeceğim. Nedense yabancı dizilerden uyarlanan yapımlar bana hep bir nebze soğuk geliyor."

Selin Çakar 'Tatlı Küçük Yalancılar'ı yazdı

Bir süredir Star Tv'de tanıtımları dönen ve yabancı bir diziden uyarlama olan Tatlı Küçük Yalancılar(Pretty Little Liars) pazartesi akşamı seyircisiyle buluştu.

Beş yakın arkadaş olan Aslı, Açelya, Selin, Hande ve Ebru bir akşam Açelya'nın gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla dönüşü olmayan bir yola girerler. Açelya'dan hiçbir haber alınamayan bir yılın sonunda kızlar yeniden bir araya gelir ve asıl olaylar o zaman başlar. Hiç tanımadıkları biri "A" ismiyle kızlara mesajlar atmaya başlayınca en gizli sırlar da yavaş yavaş ortaya dökülmeye başlar. Her ne kadar ilk bölümde Açelya'nın cesedi bulunmuş gibi gösterilse de sanırım ilerleyen bölümlerde bu durum değişebilir.

Gelelim diziyi nasıl bulduğumuza. Hepimizin bildiği gibi ekranlarımız daha önce de yabancı dizilerden uyarlama bir kaç yapıma ev sahipliği yaptı. Küçük Sırlar, Umutsuz Ev Kadınları bunlardan en bilinenleri. Umutsuz Ev Kadınları uzun süre ekranda kalmayı başarırken Küçük Sırlar aynı başarıyı yakalayamamıştı.

Pazartesi akşamı diziyi izlerken kendimi çok fazla hikayenin içine dahil hissettiğimi söyleyemeyeceğim. Nedense yabancı dizilerden uyarlanan yapımlar bana hep bir nebze soğuk geliyor. Belki de gerçekçilikten uzak olduklarını düşünüyorum.

Elbette Cem Karcı'nın yönetmenliğinde çekilen bir işin kalitesinden şüphem yok ki zaten dizinin teknik kısmından ziyade verdiği his yabancı geliyor bana. Mesela dizideki Janset karakteri fazlasıyla yapıştırma geldi bana. Kızıl saçları, garip siyah gözlükleriyle hikayeye geçerken uğramış gibi gözüküyor. Yaşanan olaylar, olayların gerçekleştiği mekanlar yabancı geliyor seyirciye.
Kaldı ki yabancı dizilerin uyarlanmasındaki en büyük problem de onlarda dizi süreli en fazla 60 dakikayken (reklamlar dahil) biz de bu sürenin 130 dakikakaya kadar çıkması. Hal böyle olunca da bir noktada mutlaka orjinal halinden uzaklaşıyor hikaye.

İlk bölüm ne kadar sağlıklı bir veri sağlar bilemiyorum ama Tatlı Küçük Yalancılar'ın izlenme oranı '3'ü biraz geçebilmiş. Buna karşın aynı akşam Atv'de yayınlanan ve zengin bir kızın yaşadığı kötü olaylar sonucu hayatını bir yurtta devam ettirme hikayesini anlatan Kırgın Çiçekler nerdeyse '6'oranında izlenmiş.

Tatlı Küçük Yalancılar'ın hikayesi ilginç, gizemli ve heyecanlı. Çözülmeyi bekleyen çok fazla sır var. Şüphesiz kendi seyirci kitlesini oluşturacaktır. Ben de izleyeceğim fakat bu dizinin izlenme oranları '5'i geçmeyi başarır mı bilemiyorum. Bizim seyircimiz daha 'arabesk' şeyleri seviyor bu bir gerçek.

Çünkü genel anlamda acıyı ve ağlamayı seven duygusal insanlarız. Zaten seyircinin tercihini Atv'deki Kırgın Çiçekler'den yana kullanması da bu durumu kanıtlar nitelikte.

Tatlı Küçük Yalancılar'ın parlayacak iki yıldızı ise ilk bölümden kendilerini gösterdiler; Şükrü Özyıldız ve Bensu Soral. Hem oyunculuk yönünden hem de hikayedeki konumları bakımından belli ki seyirci en çok onları merak edecek.

İyi Seyirler...

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy