Selin Çakar yazdı: 'Bir Meryem Uzerli Bir de Kerem Bursin'

"Oynadıkları birer diziyle yıldızları parlayan her iki oyuncu da kısa sürede geniş bir hayran kitlesi edindiler."

Selin Çakar yazdı: 'Bir Meryem Uzerli Bir de Kerem Bursin'

Meryem Uzerli’nin oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisi yayınlandığı dönemde büyük ses getirmiş ‘Hürrem Sultan’ karakteri akıllarda derin bir yer edinmişti. Reyting listelerindeki izlenme oranlarıyla da büyük başarı yakalamıştı. Fakat ilerleyen zamanda özel hayatında yaşadığı çalkantılar nedeniyle Meryem Uzerli ani bir kararla diziden ayrılarak soluğu Almanya’da almıştı. Orada bir kız bebek dünyaya getiren oyuncu ekranlara uzun bir ara verdi. Ama hakkında çıkan haberlerin de ardı arkası kesilmedi.

Özcan Deniz, Halit Ergenç, Ozan Güven derken en sonunda Meryem Uzerli’nin dizi partnerinin Murat Yıldırım olduğu kesinleşti kesinleşmesine ama gelin görün ki ortada ne dizinin adı ne de hikayesi var. Bilinen tek şey dizinin O3 yapım şirketi tarafından yapılacağı ve Star TV’de yayınlanacağı. Bunlar dışında da henüz herhangi bir bilgi gelmedi. Her şey bu kadar belirsizken insanları bıktırırcasına yapılan ya da yaptırılan bunca haberin ne anlamı vardı bilemiyorum.

Bazen bazı oyuncuların tek bir dizide çok izlendi diye bu kadar şişirilmesini, bu denli abartılmasını anlamak çok güç. Diziler sabun köpüğü gibi. Bugün milyonlar izlese de gün gelip final yaptığında unutulup gidiyor. Bir sinema filminde mi oynamış? Oyunculuğuyla milyonları sinema perdesine mi çekmiş? Sadece bir diziyle göklere çıkarmak, gereksiz gündem yaratmak ve ortada elle tutulur hiçbir şey yokken bu kadar fazla gündemi işgal ettirmek insanları sıkmaktan başka bir işe yaramıyor.

Aynı kaderi paylaşan bir diğer oyuncu ise Kerem Bursin. O da yurtdışından gelerek oynadığı tek diziyle yıldızı parlayanlardan. Her iki oyuncu da ekran arkasındaki sempatik halleriyle de seyircinin sevgisini kazanmayı başardılar. Ancak Kerem Bursin’in bir anda gündeme oturduğu Güneşi Beklerken dizisinden sonra yer aldığı Şeref Meselesi’nin aynı başarıyı yakalayamaması gösterdi ki bir dizinin çok izlenmesi için oyuncuların sempatikliği yeterli olmuyor.

Kerem Bursin adına da çok yanlış adımlar atıldığını düşünüyorum. Sevilen bir dizi olan Güneşi Beklerken apar topar bitirildi. Orada canlandırılan karakter unutulmadan yeni bir diziye başlandı. Kerem Bursin hakkında da gereğinden fazla magazin haberi yapıldı ya da yaptırıldı. Hiç ara vermeden yaratılan Yiğit karakteri inandırıcılığı sağlayamadı, seyirci diziyi beklenen oranlarda izlemedi. Üstelik gün aşırı yapılan haberlerle de insanlar sıkıldı ve sonuç hüsran oldu. Şimdi Kerem Bursin için de bir çok dizi ve sinema filmi haberi çıkıyor ancak hala ortada net bir şey yok. Bir süre ara verip sağlam bir projeyle geri dönmek yapılacak en doğru şeylerden biri elbet ama yine son kararı verecek olan Kerem Bursin.

Açıkçası her iki oyuncunun bundan sonra nasıl bir yol izleyecekleri de hangi projelerin içinde yer alacakları da benim için merak konusu.

Bekleyip göreceğiz.

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy