Sevilay Yılman: "Cenk Küpeli'nin 'nüfuz ticareti' smokininde patladı!"

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Demet Şener'in eşi Cenk Küpeli hakkında dolaşan iddiaları köşesine taşıdı.

Sevilay Yılman: "Cenk Küpeli'nin 'nüfuz ticareti' smokininde patladı!"

Habertürk'ten Sevilay Yılman'ın yazısı...

Aslında epeydir radarımdaydı...

Çünkü eski manken Demet Şener ile dünya evine girmeden evvel bir kez dahi adını duymadığım Cenk Küpeli ismini son zamanlarda sık sık duyar olmuştum.

Yaptığı evlilik dolayısıyla magazin basınının ve o dünyanın ilgi odağı olması pek tabii normal bir durumdu ama bu evlilik sonrası Cenk Küpeli siyaset ve iş dünyasının da en çok konuştuğu isimlerden biri olmaya başlamıştı.

Tabii bunun böyle olmasının nedeni kâh eşinin kâh kendisinin sosyal medya hesaplarında kullandığı birbirinden önemli siyaset ve iş dünyasından isimlerle olan fotoğraflardı.

Mesela CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla TBMM'de çekilmiş fotoğrafı da vardı Cenk Küpeli'nin...

Beştepe Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi ile birlikte çekilmiş olanı da...
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da var arşivinde... Ünlü oyuncu Halit Ergenç de...

Aydın Doğan'ın damadı olarak bilinen Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ da vardı... Amerikan FOX TV'nin Türkiye'ye getirilmesine öncülük eden ünlü iş kadını Lale Cander de...

Ha... Sadece Türkiye ile de sınırlı değildi Cenk Küpeli Bey'in nüfuzlu insanlarla birlikte olduğu bu kareler.

Albümünde eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ve eski ABD Dışişleri Bakanı ve Başkan Adayı John Kerry gibi isimlerle de yan yana çekilmiş fotoğrafları olduğunu da ekleyeyim...

(Bu arada en son kullandıklarından olan John Kerry ile olan fotoğrafının hikayesini öğrendim. Altına yazdığı; "Kerry ile Londra yürüyüşü" ibaresine sakın aldanmayın. Nasıl karşılaştıklarını çok iyi bilen kaynağıma söz verdiğim için adını yazamayacağım ama bence Küpeli Kerry'i New Bond Street'te yürürken görmüş ve büyük ihtimalle Küpeli'nin, "Bir selfie yapalım mı?" teklifine de kibarlığından "Tamam" demiş olmalı:)

Hülasa... Demet Şener ile evliliği sonrası basın, iş, sanat, siyaset ve spor camiasına hızlı giriş yapan Cenk Küpeli'nin kim olduğu ve esasta ne iş yaptığı filan bayağı bir merak uyandırmıştı...
Ben de işte birkaç haftadır bu merakları gidermek için uğraşıyordum.
Sağa sola, "Kimdir bu Küpeli? Ne iş yapar ve bu kadar mühim ve kritik isimlerle ne vasıf ve özelliklerle bir araya geliyor?" diyerek sorguluyordum.

Tesadüf... İşte tam bunu yaparken Reşit Özet imzalı smokin haberi düştü önüme...

Haberde Cenk Küpeli'nin düğün günü giydiği smokini hazırlayan mağazanın sahibi Emre Baharın iddiasına yer verilmişti.

İddiaya göre 5 bin 350 TL tutan smokinin parasının aydır ödememişti Cenk Küpeli ve bu yüzden de alacak davası açılacağı yazılıyordu.

Samimiyetle söyleyeyim inanamadım. Önce Reşit'i aradım teyit için. Sonra da Emre Bakar'ı... Ve öğrendim ki her şey doğru.

O kadar doğru ki, haber basına yansıyınca paniklemiş ve dün bir arkadaşını yollayıp ödemeyi yapmış Cenk Küpeli.

Kuruşu kuruşuna...

Ve sonra da arayıp; "Ödeyecektim ben bu parayı. Niye basına verip beni güç duruma düşürdünüz..." diyerek serzenişte bulunmuş... Bu arada Emre Bakar'dan çok daha başka bir şey öğrendim. Bir arkadaşının vasıtasıyla gelmiş dükkanına. Ve o arkadaşı Küpeli'yi tanıştırırken; "Cenk Bey, Demet Şener ile evleniyor. Kendisi aynı zamanda iş adamı Hamdi Akın'ın şirketlerinin CEO'sudur..." ifadelerini kullanmış.

Hemen Hamdi Akın'ı aradım tabii doğru olup olmadığını öğrenmek için.

Şok geçirdi aktardıklarım karşısında.

Ve dedi ki; "Ben bu çocuğu Zafer Mutlu'nun aracılığı ile tanıdım. Arada bir arar beni. Halimi hatırımı sorar filan o kadar. Bırakın şirketlerimde görev almasını filan onun bağlantılı olduğu herhangi bir işin içerisinde bile yer almadım. Buna rağmen CEO'm falan olduğunu söylüyorsa korkunç bir şey bu! Çok yazık!.."

SEVİLAY YILMAN'IN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...