Şimdi ne olacak?

Zahid Akman, Almanya'ya girişiyle ilgili en küçük bir yasal engelinin olmadığını iddia etti. CHP ise Akman hakkında Almanya'da gözaltı kararının olduğunu dosya numarasını vererek açıkladı.

Şimdi ne olacak?

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Almanya'ya girişiyle ilgili en küçük bir yasal engelinin olmadığını iddia etti. CHP ise Akman hakkında Almanya'da gözaltı kararının olduğunu dosya numarasını vererek açıkladı.

Aldattığı sevgilisi ihbar etmiş

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın avukatı Ali Yıldız’ın, "Müvekkilimin Almanya’ya girişine ilişkin en küçük bir yasal engel bulunmamaktadır" açıklamasının hemen ardından CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ve MYK üyesi Ali Kılıç, Akman hakkında "Cezai takibat ve gözaltı kararı" olduğuna ilişkin belgeyi açıkladı.

Özyürek ve Kılıç’ın yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

Cezai takibat var

Frankfurt Başsavcılığı 7670 JS 241702-07 sayılı dosyada Zahid Akman hakkında cezai takibat başlatmıştır. İddianamede adı geçen Assplan adlı şirket OSWG adlı Yapı Kooperatifi’ne sermaye aktarmış. Abdullah Özer’in başkanı, Zahid Akman’ın kurucu ve yönetici olduğu kooperatif her bir üye adına devletten 4 bin Euro sübvansiyon almış. Yapılan denetimde konut yapımına başlanmadığı anlaşıldığından devlet üyelerden 4 bin Euro sübvansiyonu geri isteyince üyeler savcılığa şikayette bulunmuşlar. Savcılık, şikáyetler üzerine hem yapı kooperatifinin üyelerinin hem de devletin dolandırıldığını tespit ederek kooperatif kurucuları, bu meyanda Zahid Akman hakkında cezai takibat başlatmıştır. Zahid Akman’ı, 9 Eylül 2008 tarihinde Frankfurt’ta devam edecek olan duruşmaya katılıp hakkındaki iddialara mahkemede yanıt vermeye davet ediyoruz.

Akman istifa etmeli

Zahid Akman 03.05.2008 günü düzenlediği basın toplantısında, "Bu konuda hakkımda açılmış soruşturma, kovuşturma ve dava yok" demişti. Frankfurt Başsavcılığı’nın hazırladığı dosyada hakkında cezai takibat ve gözaltı kararı verilen Zahid Akman’ın, bu belgeli gerçekler karşısında RTÜK gibi anayasal bir kuruluşun başında kalması kabul edilemez. Akman görevinden derhal istifa etmelidir. İstifa etmezse Başbakan istifa ettirmelidir. Zahid Akman’ın, Deniz Feneri için kuryelik yaptığı ve para aldığı da Frankfurt Emniyet Müdürlüğü’nün 13.08.2007 tarihli belgesiyle saptanmıştır.

Akman: Almanya’ya girişte engelim yok
 
RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın avukatı Ali Yıldız, müvekkilinin Almanya’ya girişine ilişkin, "En küçük bir yasal engelin" bulunmadığını savundu.

Yıldız, dün yaptığı yazılı açıklamada, ellerinde, 5 Eylül 2008 tarihli Main-Taunus-Kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi’nin düzenlediği bir belge olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu yazı incelendiğinde görüleceği üzere müvekkilim hakkında Alman makamlarınca verilmiş bir yasak ya da tedbir kararı bulunmamaktadır. Söz konusu iddialara ilişkin olarak tüm haberler kamuoyunun önünde şeffaf bir biçimde tekzip edilmiş, mahkeme kararlarıyla bu iddiaların gerçeğe aykırı olduğu tespit ve tescil edilmiştir. Gerçeğe aykırı bu iddia ve beyanlar, aynı zamanda TCK’nın 267. maddesi vesair hükümleri gereği suç oluşturmaktadır. Belgede, ’Almanya İkamet Yasası’nın 11. maddesi gereği sadece yurt dışı edilmeleri ve yurt içine giriş reddi gibi durumlarda verilen yurt içine giriş yasağı söz konusu değildir ve bu yönde de herhangi bir talimat mevzu bahis değildir’ denilmektedir."

RTÜK Başkanı Zahid Akman da Main-Taunus-Kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi’nin düzenlediği belgeyi göstererek şunları söyledi: "Bu iftiraların hesabını sormak için yargı önünde gerekli girişimlerde bulunacağız."
 

Onur Konuralp /Hürriyet
 
 

Konular Eski Arşiv