Sürücüler TEM de alt üst oldu

Dün, TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik eziyeti yaşandı.

Sürücüler TEM de alt üst oldu

Bu çilenin nedeni ise kamyonculardı. Tonaj ve yasak saat uygulamasını protesto eden kamyoncular, TEM ve FSM Köprüsü’nde trafiği yavaşlatarak eylem yaptı. Eylem nedeniyle trafik altüst oldu.

CEZA YAZILDI

Nakliyat kamyoncuları, önce tonaj ve yasak saat uygulamasını protesto etmek için TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde toplandı.

Uygulamalara tepki gösteren kamyoncular, burada bir açıklama yaptı. “Tonaj ve yasak saat uygulaması bizi zor durumda bırakıyor. Buna bir çözüm istiyoruz. Bugün de trafiği yavaşlatacağız” diyen kamyoncular, ardından otoyolda alkışlı eylem gerçekleştirdi. Olay yerine gelen trafik polisleri, “Burada beklemeniz yasak” diyerek kamyoncuları uyardı. Bunun üzerine araçlarına binen kamyon sürücüleri, TEM Otoyolu’nda iki şeritte yavaşça ilerleyerek trafiği yavaşlattı. Trafik yavaşlatma eylemi nedeniyle TEM Otoyolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar gelen kamyoncular, köprü üzerinde trafiği daha da yavaşlatarak korna çaldı. Trafik polisleri, eylemci kamyoncuları köprü çıkışında durdurdu. Burada kamyoncularla polis arasında tartışmalar yaşandı.

Trafik polislerinin “Sizin yaptığınız sesinizi duyurmak değil, vatandaşa eziyet” uyarılarına karşılık sürücüler, “Biz ne yapacağız, sesimizi nasıl duyuracağız?” diye tepki gösterdi. Eyleme katılıp trafiği yavaşlatan kamyonculara ceza kesildi.

HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ