Taksi bagajından 77 kilo eroin çıktı!..

İran’dan temin ettikleri uyuşturucuları Avrupa ülkelerine sevk edecekleri belirlenen bir uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon düzenlendi.

Taksi bagajından 77 kilo eroin çıktı!..

Operasyonda taksi bagajında 77 kilo 700 gram eroin ele geçirilirken, operasyon anı polis kamerası tarafından görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan uyuşturucu şebekesi üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda 16 Ağustos 2012 tarihinde Üsküdar’da, eroinin ticari bir taksiye sevkinden hemen sonra operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 spor çantası içinde 145 paket halinde daralı ağırlığı 77 kilo 700 gram eroin, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 160 Euro ele geçirildi.

Olayla ilgili şebekenin lideri olduğu belirlenen ve aynı zamanda kardeşi olan Bayrampaşa Spor Kulübü eski başkanlarından M.K. ile M.K., B.S., şebekenin yurt dışı ve yurt içi faaliyetlerine bakan M.S., S.K. ve T.T. ile geçtiğimiz aylarda bir uyuşturucu şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda, BDP milletvekili Pervin Buldan’ın yeğenleri olan avukat Sedat Buldan ve Rojhat Buldan’ın da gözaltına alınıp tutuklandığı uyuşturucu şebekesinin zulalama işini yapan H.A. olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı. Öte yandan zanlıların bir transit araç içersinde İran’dan getirdikleri eroini Avrupa ülkelerine sevk edecekleri öğrenildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.A serbest bırakılırken diğer 6 kişinin ise tutuklandığı belirtildi.