Taksim alev alev

Eylemcilerle polisin çatışması her geçen dakika biraz daha şiddetleniyor. Ellerine geçirdikleri sac levhaları siper olarak kullanan göstericiler taş, bilye ve havai fişeklerleri polise atıyor.

Taksim alev alev

Eylemciler meydandaki bir GSM operatörünün aracını da ateşe verdiler.
 
Polis Gezi Parkı'na girdi. Gezi Parkı yoğun müdahale altında. Polis parkın ön tarafındaki bazı çadırları yıkıyor...

Müdahalenin ardından polis ekipleri tekrar AKM'ye döndü.
 
Biber gazının etkisinin azalmasının ardında da gruplar tekrar Taksim Meydanı'na gelerek, slogan atmaya başladı. Grup üyelerinin meydanda bulunan baz istasyonu aracını ateşe verdi.

Araç bir anda alev topuna dönerken gösterciler kurdukları barikatları da yaktı. Araçta patlamalar oluyor. İtfaiye ekipleri olaylar yüzünden meydana gelerek, araca müdahale edemiyor.
 
Okmeydanı'ndan da polisle protestocular arasında çatışma çıktığı haberleri geliyor.
 
İstanbul zor bir gece geçiriyor...
 
Taksim'de Gezi Parkı eylemleri kapsamında çıkan olaylar sürüyor. Göstericiler, meydana getirdikleri bir kamyonu ateşe verdi. Kamyon alev alev yandı. Olay yerinde itfaiye ekipleri olmadığı için yangına müdahale de edilemedi. Gösterciler, GSM operatörlerine ait araçları ve işmakinelerini yaktı Taksim'de, GSM operatörlerine ait araçlar göstericiler tarafından ateşe verildi. Bazı eylemcilerin yanan araçların içine mutfak türlerini de attıkları görüldü. Yanan araçlara ne polis ne de itfaiye ekipleri müdahale etti.

5 KİŞİ HASTANEDE
 
Taksim Meydanı ve çevresinde polis müdahalesinden etkilenen 5 kişi ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirildi. 1 kişinin kafasından yaralandığı 4 kişinin ise biber gazına bağlı solunum yetmezliği yaşadığı görüldü.
  
 Çevik kuvvet ekiplerinin, Taksim Meydanı ve çevresindeki göstericilere müdahalesi devam ediyor.
 Polisin müdahalesi sonrası dağılan göstericiler, İstiklal Caddesi, Sıraselviler, Tarlabaşı ve Harbiye yönünden sloganlar atarak, tekrar Cumhuriyet Anıtı önüne gelmeye başladı.

Göstericiler bu sırada polise taş ve sapanlarla bilye attı. Tazyikli su sıkarak grubu Taksim'den uzaklaştırmaya çalışan polis, taş ve bilye atmaya devam eden göstericileri Cumhuriyet Anıtı civarında biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.

Göstericiler İstiklal Caddesi ve diğer sokaklara kaçıştı.

Tarlabaşı, Talimhane ve Elmadağ civarında da müdahale devam ediyor.
 
Taksim Meydanı'ndaki sokak lambaları söndürülürken, meydanın değişik yerlerinden alevler yükseliyor.

İtfaiye ekibi göstericilerin meydandan uzaklaştırılması üzerine yanan GSM operatörünün mobil aracını söndürmek için alana geldi.

Göstericilerin bir TOMA'ya lazer tutarak engel olmaya çalıştığı görüldü.

Gezi Parkı'ndan da polisin müdahalesine ıslık, alkış ve çeşitli sloganlarla tepki verildi.Taksim Atatürk Anıtı'na eylemci gruplar tarafından yeniden bayraklar asıldı.