TEM ve D-100'de bir ilk

TEM Otoyolu İstanbul istikameti saat 12.00'den itibaren çift yönlü olarak hizmet vermeye başladı.

TEM ve D-100'de bir ilk

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın Uluştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu alınan karar gereği TEM Otoyolu İstanbul istikameti saat 12.00'den itibaren çift yönlü olarak hizmet vermeye başladı. Gebze'den itibaren Ankara istikametine kapanan yolun kuzey ve güney şeridi İstanbul istikametine çalışıyor.

Sürücülerin bayram trafiğine yakalanmalarını önlemek amacıyla TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde iki şerit de İstanbul istikametine açıldı. Uzunçiftlik ve Kandıra turnikelerinden alınan araçlar Gebze'ye kadar Kuzey ve Güney şeridi kullanabilecek. Trafiğe kapatılan Ankara istikametine gidecek araçlar ise Gebze'den D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Öğle saatlerinden itibaren çift yönlü kullanılan otobanda herhangi bir yoğunluk gözlenmezken, saat 11.30'dan itibaren D-100 Karayolu'na yönlendirilen araçlar Körfez ve Derince geçişlerinde yoğunluk oluşturdu. Ekipler D-100 Karayolu üzerindeki tüm trafik ışıklarını devreden çıkararak trafiği rahatlatmaya çalışıyor. Ancak yoğunluğun akşam saatlerinde daha da artması bekleniyor.

TEM Otoyolu Kuzey ve Güney şeridi çift yönlü olarak yarın saat 12.00'ye kadar Uzunçiftlik-Gebze arasında sadece İstanbul istikametine açık kalacak.

Yalova'da Topçular- Eskihisar Feribot İskelesi’nde, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde dönüş yoğunluğu yaşanıyor. Sabah saatlerinde çok fazla yoğunluğun yaşanmadığı Topçular İskelesi’nde öğlen saatlerinde uzun kuyruklar oluştu.

İDO yetkilileri, normalde 8 olan araba vapuru sefer sayısının bayram nedeniyle 16’ya çıkartıldığını açıkladı. Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Topçular iskelesinden 12 bin aracın geçiş yaptığını belirten yetkililer, bu sayının bayramın son gününde 25 bine ulaşmasının beklendiğini açıkladılar. Yetkililer sefer sayısının artırılmasıyla oluşan kuyruklarda tatilcilerin fazla beklemediğini belirttiler.