Tunç Erden Yakar yazdı

Barack Obama, Serdar Turgut'a neden tecavüz etmek istiyor? Tunç Erden Yakar yazıyor!

Tunç Erden Yakar yazdı

Barack Obama, Serdar Turgut’a neden tecavüz etmek istiyor? 

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut köşe yazısında dünyanın son on gününde yapmak istediklerini kaleme almış! Okurken çok sinirlendim. Aklı sıra dalga geçmeye kalkmış gazeteci büyüğümüz(!)

Dördüncü madde oldukça rezillik içeriyor.

4- Türkiye’ye gelecek olan Charlize Theron’a tecavüz edilecek.

Serdar Turgut bu yazısında içler acısı bir acizlik sergiliyor. Hem de bir gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Koltuğunda oturan usta bir gazeteci için inanılmayacak bir hata yapıyor.

Serdar Turgut’un eşi Rana çocukluğunda bir tecavüz mağduru olsa ya da Serdar Turgut’un kız, oğlu tecavüz mağduru olsa, bu durumun kırgınlığı ile hayata tutunmaya kalsa, Serdar Turgut aynı cümleyi aynı pervasızlıkla yazabilir miydi?

Hiç sanmıyorum.

Serdar Turgut’un çok fazla anlattığı Amerika’nın başkan adayı Barack Obama çıkıp da son on günde yapmak istedikleri listesinin dördüncü maddesini şöyle yazsa;

4- Amerika’ya gelecek olan Serdar Turgut’a tecavüz edilecek.

O zaman Serdar Turgut ne düşünür?

Dünyanın en iğrenç, en aşağılık, en vicdan yaralayan suçu Koskoca bir gazetecinin kaleminden öyle bir cümleye dönüşüyor ki; oldukça yaralayıcı oldukça lanet okunası bir duruma geliyor.

Serdar Turgut o cümleyi kurarken bu ülkedeki yüz binlerce tecavüz mağduru insanı yaralamıştır. Tecavüz dalga geçilecek, şaka yapılacak bir olgu değildir.

Tecavüz insanın ruhunda onarılması oldukça güç yaralar açar. Serdar Turgut gibi bir adamın şaka yapmak adına dahi böyle bir cümleyi kurmuş olması Türk Basın Tarihi açısından yüz karasıdır.

İnsan ruhunu yaralayacak bu tür kelimeleri kullanırken koskoca, büyük beyinli, aydın olduklarını iddia eden insanlar tarafından kullanılırken daha da dikkatli olunmalıdır.

Serdar Turgut bu aşağılık, insanlık dışı cümlesinden dolayı derhal özür dilemelidir.

Aksi takdirde bu cümle bilinçsizce kurulmuş değildir, aksine Serdar Turgut’un bu konudaki düşüncesinin tam karşılığıdır. Serdar Turgut “tecavüzü meşru bir hak olarak, tecavüzcü aşağılıkları da haklı insanlar olarak görmektedir” sonucu çıkacaktır.

Tunç Erden Yakar /Turuncutime.com

Konular Eski Arşiv