Tunceli Üniversitesi'nde tartışılan uygulama!

Tunceli Üniversitesi, Nisan ayında çıkardığı bir yönetmelik ile üniversite son sınıfında okuyan ve geçmiş dönemden dersleri olan tüm öğrencilere mezuniyet imkanı sağladı.

Tunceli Üniversitesi'nde tartışılan uygulama!
Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre Tunceli Üniversitesi'nin 15 Nisan'da çıkardığı bir yönetmelik, bu üniversite dışındaki üniversitelerde okuyan öğrencilerin tepkisini çekti. Üniversitenin sınav yönetmeliğine "Tunceli Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören son sınıf öğrencilerinin 2013-2014 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında 36 hafta/saat sınırlamasından dolayı alamadığı dersler, 2013-2014 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında bir defaya mahsus olmak üzere açılır. Bu açılan dersler sadece son sınıf öğrencileri tarafından alınabilir. Bu durumda, 40 saat/hafta ders sınırlaması dikkate alınmaz" şeklinde geçici bir madde eklendi.

Haftasonu dersleri

Yönetmelik ile sadece bu yıla ve son sınıf öğrencilerine mahsus olmak üzere Şubat ayında başlayan bahar döneminin ortasında Mayıs ayında yani okulun kapanmasına 2 ay kala yeni dersler açıldı. Böylece bir önceki dönemden (Güz dönemi) dersi olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapmalarının önüne geçilmiş oldu. 2 aylık sürede dersleri verebilmek için de hafta sonlarına ek dersler konulurken üniversitenin akademisyenleri, "eğitim ciddi iştir" diyerek bu duruma tepkisi gösterdi.

Akademisyenlere yoğunlaştırılmış ders programı uygulanırken, dersler tamamlanmaya çalışıldı.

Tunceli Üniversitesi dışındaki üniversitelerde okuyan öğrenciler bir önceki dönemden dersleri kalması nedeniyle eğitimlerini uzatmak zorunda kalıyor.