'Türbanlı motor' kavgası büyüyor

Ayşe Böhürler, Esra Elönü'den köşe yazısıyla özür dileyeceğini açıkladı...

'Türbanlı motor' kavgası büyüyor

TEKE TEK’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Star Gazetesi yazarı Esra Elönü, “Türbanlı Motorlar” başlıklı yazısına tepki gösteren Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler’in kendisinden özür dilemesini istedi. Altaylı’ya e-posta ile cevap yollayan Böhürler ise, Elönü’den köşe yazısıyla özür dileyeceğini açıkladı.

Son günlerde başörtü tartışmasıyla ve “Muhafazakâr görünümlü aşk kadınlarına hitabe” başlığıyla yazdığı ancak pek çok internet sitesine “TürbanlıMotorlar” başlığıyla yansıyan yazısıyla gündeme oturan yazar Esra Elönü, TEKE TEK’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı ve yazısının arkasında durduğunu söyledi.

Haber7.com internet sitesinde kaleme aldığı yazıda, “Ey! Örtülerinin altında cip anahtarlarıyla gezen şuh sauna suratlar! Birinci vazifeniz partnerinizin evli olup olmadığına aldırmaksızın en temel hazineniz olan ceplerini, kuruş kuruş sömürüp adamı posa olarak paketleyip eve yollamaktır” ifadelerini kullanan Elönü, Altaylı’nın “Niye böyle bir yazı kaleme aldınız?” sorusuna “Çünkü bir gerçek. Pek çok kişiyi kızdıracaktır. İçimden gelerek yazdığım bir yazıydı. Biraz da kafa bulduğum bir yazıydı” diyerek cevap verdi.

‘ÖNEMLİ VEBAL VE İTHAM’

Bu yazıdan dolayı ithamlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Elönü, kendisini “Bu yazı bir başörtülü tarafından yazıldı, muhafazakâr bir sitede yayınlandı. Muhafazakâr medyada konuya ilişkin tek tık çıkmadı. Mesele söylenenden ziyade kime yapıldığı. Muhatap güçsüz olunca kaplumbağa gibi başını içine çekerek tepkisiz kalma taktiği pek bir yaygın” sözleriyle eleştiren muhafazakâr yazar Ayşe Böhürler ile ilgili “Madem biz dindar kıyıdayız. Ayşe Hanım, ‘Sen böyle bir başlığı attın mı?’ diye bana sormalıydı. Ben ondan bir özür bekliyorum. Bu çok önemli bir itham ve vebal” dedi.

Fatih Altaylı’ya e-posta ile cevap yollayan Böhürler, Elönü’den köşe yazısıyla özür dileyeceğini belirtti.

AHT