Türkçe kavgası

Türkçe, Türk Dil Kurumunun belirlediği şekilde konuşulmalıdır diyen Bülent Ersoy ile Armağan Çağlayan arasında gergin dakikalar...

Türkçe kavgası

Her şey "Popstar Alaturka" isimli yarışmada, halk jürisinden Melis Hanımın "Yemin Ettim" şarkısını söyleyen Adnan' ın bazı kelimeleri yanlış teleffuz etmesini eleştirmesiyle başladı..

Armağan Çağlayan, Melis Hanımın eleştirisine "Her lehçeye, şiveye saygı göstermeniz gerekir.." şeklinde tepki gösterirken, Melis Hanım "Yalnuzum bir lehçe değildir" dedi.. Armağan Çağlayan "Siz o zaman İbrahim Tatlıses' i dinleyemiyorsunuz.." şeklinde konuştuğu sırada söze giren Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses' in çok büyük bir sanatçı olduğunu ve kendisini çok sevdiğini dile getirdikten sonra "İbrahim Tatlıses' te bir kıstas değildir. Yanlış yapan yanlış yapıyorsa o yanlıştır.." şeklinde konuştu. Bunun üzerine Armağan Çağlayan Bülent Ersoy' a "Türk Dil Kurumu sözlüğünde 'Fevkaladenin fevkinde diye bir şey var mı?'" şeklinde bir soru yöneltince programda gergin dakikalar yaşandı.

Konuyla ilgili konuşmaları video 1 ve video 2' ye tıklayarak izleyebilirsiniz..

Konular Eski Arşiv