Üç kardeşin hayalleri 'engel' tanımıyor

Muğla’da yaşı 40’ı aşan engelli üç kardeşin sınır tanımayan hayalleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün desteğiyle kısa film oldu. Kardeşlerden Sadegül’ün en büyük hayali gelinlik giymek, İsa’nın okumak, Lütfi’nin ise evlenmek..

Üç kardeşin hayalleri 'engel' tanımıyor
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre Muğla Kavaklıdere'de yaşayan Erdal ailesinin hayatı film oldu. Ailenin 4 çocuğundan tek engelsiz olan en büyük kızları hayatını kaybetti.

Anne Dursiye ve baba Mustafa Erdal aynı endişeyle, "Biz ölürsek onlar ne olacak?" diyor. Yaşları 40'ın üzerinde olan engelli kardeşlerden Sadegül'ün en büyük hayali gelinlik giymek, İsa'nın hayali okumak, yatalak olan Lütfi'nin de evlenmek. Hepsi de bunların hayal olduğunu biliyor ama yine de, "Hayallerimizin gerçekleşmesi mümkün değil ama, buna da şükür. Bizden daha kötü durumda olanlar da var" diyerek teselli buluyor.

Kavaklıdere'nin Nebiler köyünde yaşayan Mustafa - Dursiye Erdal çiftinin 4 çocuğundan 3'ü engelli. Erdal çifti, hayatlarını çocuklarının mutluluğuna adadı. Biri yatalak olan 3 çocuğunun mutlu olması için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini belirten baba Mustafa Erdal "Lütfi (48) bütün gün yatıyor. Sadegül (45) ve İsa (42) akülü arabayla bahçede sokakta gezebiliyor. Bunların herşeyi akülü arabaları. Canını al arabasını alma. Yaklaşık 2 kilometrelik yolu, onların rahatça gezebilmeleri için, belediyenin verdiği parke taşı ile döşedim. Onlar ağabeylerine göre biraz daha mutlu. Gerçekleşmeyeceğini biliyorlar ama yine de hayal kuruyorlar" dedi.

Anne - babanın en büyük korkusu ise, kendileri öldüğünde çocuklarının zor durumda kalması.

Ailenin tek engelsiz çocuğu ve en büyükleri olan iki çocuk annesi kızları 4 ay önce meme kanserinden öldü.

Anne Dursiye Erdal, "Biz öldüğümüzde büyük kızımızın kardeşlerine bakacağını, gözümüzün arkada kalmayacağını düşünüyorduk. Ama şimdi çocuklarımızın zor durumda kalacağından korkuyoruz" dedi.

Ailenin günlük hayatı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün desteğiyle kısa film haline getirildi. "Engelli Hayatlardaki Engelsiz Hayaller" isimli film 3 Aralık'ta gösterilecek.