Uçankuş TV’de kayyum dönemi başladı!

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerin maaşlarını ödememesiyle gündeme gelen yapımcı Can Tanrıyar'ın patronu olduğu Uçankuş TV'de yeni dönem start aldı.

Uçankuş TV’de kayyum dönemi başladı!

Çalışanlarına aylardır maaş vermeyen, maaşını isteyen 80 basın emekçisini de tazminatsız olarak işten çıkaran Can Tanrıyar‘a yargı geçtiğimiz Mayıs ayında ‘dur’ demiş ve kayyum ataması kararı almıştı. 17 günlük tam kapanma dönemi nedeniyle bu atama bu sabah itibariyle yürürlüğe girdi ve Uçankuş Tv’de resmen kayyum dönemi başlamış oldu.

Televizyoncu Can Tanrıyar 27 Mayıs’ta 10 aydır nişanlı olduğu Tamar Oner ile evlenerek Göcek’e balayına gitmişti.  Kayyum ataması sonrası Tanrıyar’ın balayını yarıda kesip İstanbul’a kanalın bulunduğu Maslak’a geldi. Mahkeme tarafından atanan denetim kayyumu ile uzun bir toplantı gerçekleşti.  Ve böylece Uçankuş Tv’de resmi olarak kayyum dönemi başlamış oldu…

NE OLMUŞTU?

Uçankuş Tv’de %35 paya sahip olan ortağın şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi, Can Tanrıyar ile Ali Tanrıyar’ın Uçankuş‘taki hisselerine ihtiyati tedbir koydu. Böylelikle, hisselerin başkalarına satış veya devrinin önünü kesti.

KAYYUM ATAMASI

Mahkemenin aldığı karara göre; göreve başlayan kayyum, 4 ayda bir ayrıntılı bir rapor düzenleyerek şirketin mali durumunu ve ortak yapısı hakkındaki bilgileri mahkeme heyetine iletecek.

Medyaradar