Uçankuş TV'ye kayyum ataması yapıldı!

Suların bir türlü durulmadığı Uçankuş TV'ye kayyum ataması yapıldı. Öte yandan kanalın sahibi magazin gazetecisi Can Tanrıyar'ın da hisslerine tedbir kondu.

Uçankuş TV'ye kayyum ataması yapıldı!

MedyaRadar'ın haberine göre çalışanlarına aylardır maaş vermeyen, maaşını isteyen 80 basın emekçisini de tazminatsız olarak işten çıkaran Can Tanrıyar'a yargı 'Dur' dedi.

Geçtiğimiz ay, alacaklarını almak için kanala giden çalışanlar ile Can Tanrıyar arasında kavga çıkmış, çıkan kavgaya Tanrıyar’ın oğlu Anılcan Tanrıyar da dahil olunca olaylar büyümüştü. Uçankuş TV’ye gelen çalışanlarla ağız dalaşına girip hakaretler yağdıran Can Tanrıyar, çalışanlar tarafından darp edilip hastanelik olmuştu.

ORTAĞI MAHKEMENİN YOLUNU TUTTU

Bu gelişmelerin ardından Tanrıyar'ın kanaldaki ortağı iş insanı H.E. mahkemeye başvuru yaptı. Yapılan başvuruda, Tanrıyar'ın yasadışı işlemler yaptığı, ticari defterlere ulaşılamadığı ve delillerin yok edilmesi tehlikesi olduğu iddia edildi.

HİSSELERE TEDBİR KONDU

Tanrıyar'ın ortağının iddialarının ardından harekete geçen İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi, Can Tanrıyar ile Ali Tanrıyar'ın Uçankuş'taki hisselerine ihtiyati tedbir koydu. Böylelikle, hisselerin başkalarına satış veya devrinin önünü kesti.

KAYYUM ATAMASI

Öte yandan mahkeme Uçankuş TV'ye kayyum görevlendirmesi de yaptı.

Mahkemenin aldığı karara göre; göreve başlayacak olan kayyum, göreve başladıktan sonra her 4 ayda bir ayrıntılı bir rapor düzenleyerek şirketin mali durumunu ve ortak yapısı hakkındaki bilgileri mahkeme heyetine iletecek.

Kaynak: medyaradar.com