Ucuz tekstil, kansere davetiye!..

Ucuz konfeksiyon ürünlerinde kanserojen madde özelliği bulunduğunu söyleyen Uşak Terziler Odası Başkanı Mehmet Çavuşoğlu, "Vatandaşlar kaliteye önem vermeli" dedi.

Ucuz tekstil, kansere davetiye!..
Yeni Asır'dan Serkan Karayol'un haberine göre Uşak Terziler Odası Başkanı Mehmet Çavuşoğlu, hazır giyim sektöründe tehlike çanlarının çaldığını ileri sürdü. Çavuşoğlu, sektörün sıkıntılarının başında ucuz konfeksiyon ürünlerinin geldiğini belirterek, "Ucuz konfeksiyon ürünleri kanserojen madde özelliği bulunuyor. Vatandaşlar konfeksiyon alırken veya seçerken ucuzluğuna değil kalitesine ve içeriğine dikkat etmeli" dedi.

"Vücudunuza değdirmeyin"

Özellikle giyim sektöründe ucuz olduğu için petrol türevi plastik kullanıldığını dile getiren Çavuşoğlu, "Üzerimize giydiğimiz ürünlere çok dikkat etmeliyiz. Son zamanlarda hem ucuz hem de kalitesiz ürünler satılıyor. Bu ürünlerde pamuktan çok plastik türevi maddeler kullanılıyor. Bu ürünler vücudumuza sürekli ve yakın temasta kanser yapabildiği bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Bu yüzden giyim alacak vatandaşlarımız ucuzu değil kalitelisini seçmeli" diye konuştu.

Uşak Terziler Odası Başkanı Mehmet Çavuşoğlu, sektörün sorunlarını da dile getirerek, tüm eski mesleklerde olduğu gibi kendilerinin de çırak ve kalfa yetiştirilmesi yönünden sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çok dikkat isteyen bir meslek olduğu için bir elemanın en az üç yılda yetiştiğini dile getiren Çavuşoğlu, bunun da gençler için cazibesinin bulunmadığını belirtti. Mesleğin unutulmaması için çalışmalar yapılabileceğini dile getiren Çavuşoğlu, "Terziler genelde orta yaş ve üstü insanlar. Bu nedenle devletimiz bu konuda önemli uygulamalar yapabilir. Örneğin meslek liselerinde terzilik bölümü açılabilir. Bu konuda uygulamaya geçilmesini istiyoruz" dedi.
Konular Kadın / Bakım