Ukraynalı model Daria Kyryliuk'tan yeni açıklamalar

Ünlü model sevgilisi dövdü haberlerini yalanladı ve “Beni dövenler, mekanın güvenlikçileriydi. Yediğim 2 yumruktan sonra bayılmışım. Tek hatırladığım , beni arabaya bindirdiklerinde, mekan görevlilerinin hala arabanın kapısını açıp tekme ve yumruk atmaları” dedi.

Ukraynalı model Daria Kyryliuk'tan yeni açıklamalar

Geçtiğimiz cuma günü Çeşme'deki The Beach of Momo'da gerçekleşen dayak olayının mağduru Daria Kyryliuk, muhabir Ercan Akgün ile yaptığı görüntülü konuşmayla o gün yaşananları Yeni Asır Gazetesi'ne anlattı.

Bazı gazetelerde ve internet sitelerinde çıkan "Daria'yı sevgilisi dövdü" haberlerini yalanlayan Ukraynalı güzel, "Beni dövenler, mekanın güvenlikçileriydi. Baran bana hiçbir zaman dokunmadı. Otoparkta, Arap arkadaşımızı dövdükleri sırada onu kurtarmaya çalışırken bana da vurmaya başladılar. Erkek arkadaşım beni korumak için araya girdi. Yediğim 2 yumruktan sonra bayılmışım. Tek hatırladığım arabaya beni bindirdiklerinde, hala mekan çalışanlarının kapıyı açıp tekme ve yumruk atmaları oldu. Sonrasında hastanede açtım gözümü. Bugün savcıya şikayetçi olmaya gideceğiz. Desteğinden dolayı Turizm Bakanı'na da çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN SUÇU YOK

Darbelerin etkisiyle burnu, gözü ve dudağı kanayan Daria, "Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Olayın şokuyla panik atak geçirdim. Bu yüzden kaldığımız binanın yan bahçesine kaçıp saklandım. Çimenlerde yarım saat kadar oturdum. Baran yanıma gelmeye çalıştı fakat şokun etkisiyle uzak durmasını istedim. Yarım saat sonra sakinleşince hep birlikte ambulansla hastaneye gittik" dedi. Daria Kyryliuk, "Ben de kendimi Türk gibi hissediyorum. Bu kötü olayı da Türkiye'ye ya da İzmir'e değil, sadece Momo'ya mal ediyorum. Türkiye çok iyi bir ülke ve hiçbir problemim yok" açıklamasını yaptı.

Ukraynalı model Daria Kyryliuk'tan yeni açıklamalar

"GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİ BEN DEĞİLİM"

Olay günü kendisini telefonla arayıp tehdit ettiklerini söyleyen Baran Güneş ise "Özür dileyeceklerine 'Ne yaparsanız yapın, polisler bizi serbest bırakır. Bize hiçbir şey olmaz' şeklinde konuştular" dedi. Kaldıkları binanın kamera kayıtlarıyla ilgili de konuşan Güneş, "O videodaki kişi ben değilim. Bizim şoförümüz İbrahim Erdoğan. Daria yere düştüğü için onunla konuşmaya çalışıyordu. Ben daha sonra geldim. Ben dahil bizden hiç kimse kız arkadaşıma vurmadı. Ben dövmüş olsam, şu anda yanımda durur muydu? Ayrıca mekanda güvenlik kamerası nasıl olmaz. Tabii ki de var ama vermek istemiyorlar. İnşallah savcı bu kişilerden kamera kayıtlarını isteyip gerçeği görecektir" şeklinde konuştu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: "MAGANDALIK BU TOPRAKLARDA BARINAMAZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir'in Çeşme ilçesinde Ukraynalı top model Daria Kyryliuk'un darp edilmesine tepki gösterdi. Şiddeti kınayan Çelik, "Kimse misafirlerimize çirkin davranışta bulunamaz. Hele de bir kadına dönük şiddet asla affedilemez" dedi.

O MEKAN KAPATILDI

Çeşme'nin Alaçatı beldesinde 6 mekan, korona virüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle kapatıldı. Kapatılan mekanların arasında Kyryliuk'un dayak yediğini iddia ettiği The Beach of Momo da yer aldı.

İŞLETME SAHİBİ KONUŞTU: "KARALAMA KAMPANYASI"

MOMO Beach sahibi Burak Beşer de açıklama yaptı. Beşer, "Açıkçası çok şaşkınız. O yüzden açıklama yapma gereği hissettik. Olay işletmemizin dışında ve iki farklı misafir arasında olmuştur. İki farklı olay var. Bir tanesi tartışmadan ibaret, bu bizim bildiğimiz tarafı. Bilmediğimiz, buradan çıktıktan sonra. Kendisiyle burada tanıştık, arkadaş gruplarıyla da burada tanıştık. Defalarca geldiler, hiçbirinde bir problem yaşamadılar. Olan şeyi söylüyoruz, yalan söylemiyoruz. Görgü tanıkları ve şahitler var. Biz de hukuksal yollara başvuracağız" ifadelerini kullandı.

"BEN DÖVMEDİM ERKEK ARKADAŞI DÖVMÜŞ OLABİLİR"

Ukraynalı model Daria Kyryliuk'u Çeşme'deki 'The Beach of Momo'da darp ettiği iddia edilen otopark görevlisi Mircan Kızılay da Yeni Asır'a konuştu.

Avukatları Tolga Turgut ve Ercan Dönmez ile birlikte önce Alaçatı'daki Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi'ne, ardından Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermeye giden Kızılay, "25 bin liraya yakın hesap ödemişlerdi. Aşırı derecede alkollüydüler. Zaten mekandan bağıra çağıra, birbirlerini çekiştire çekiştire çıktılar. Hatta iki grup birbirlerine girecekti araya biz girip arabalarına bindirdik. Yanlarında zaten korumaları da vardı. Sonradan ortaya çıkan görüntülerde erkek arkadaşının darp ettiği iddia ediliyor. Ben kendisine elimi dahi kaldırmadım" dedi.

Ukraynalı model Daria Kyryliuk'tan yeni açıklamalar - Resim : 2


AVUKATLAR KONUŞTU

Kızılay'ın avukatı Tolga Turgut, "Ukraynalı mankeni erkek arkadaşı olduğu belirtilen kişinin darp ettiğine dair görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Cumhuriyet Savcısı'nın iki gün sonra müvekkilimizin ifadesine başvuracağını öğrendik. Olayın asıl mağdurunun işletme ve işletme çalışanı Mircan Kızılay olduğu önümüzdeki günlerde belli olacak" dedi. Diğer avukat Ercan Dönmez ise, "Müvekkilim ve çalışma arkadaşları sosyal medya üzerinde atılan bir yalan neticesinde hem mağdur hem de şüpheli durumda" ifadelerini kullandı.