Umut Çocukları Derneği'nden büyük suçlama!..

Umut Çocukları Derneği Başkanı Ferhat Şahin, proje ortaklarını yaptıkları protokole uymamakla itham etti.

Umut Çocukları Derneği'nden büyük suçlama!..

Sokak çocuklarının yararına yapılan sosyal sorumluluk projelerinden "Bana Elini Ver" adlı çalışmada suiistimal tartışmaları ortalığı karıştırdı.

Sokak çocuklarının yararına yapılan ve Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan “Bana Elini Ver” adlı çalışmada suistimal tartışmaları ortalığı karıştırdı. Sokakta yaşayan çocukların yararı için hazırlanan ve bütün gelirleri Umut Çocukları Derneği'ne ait olan projeye destek için Türkiye'nin tanınmış 130 ünlü ismi boyalı ellerini tuvale bastı. Bu tuvaller önce sergilenecek, sonra da satılacaktı.

Elde edilen gelir ise derneğe bırakılacaktı. Fakat sokak çocuklarının barındığı Umut Çocukları Derneği Yönetim kurulu Başkanı Ferhat Şahin kendilerine projeyi getiren Peker Halil İbrahim ve ünlü sanatçı Tarkan'ın kardeşi Hakan Tevetoğlu'nun protokollerdeki yükümlülüklere uymayarak çalışmayı kendi çıkarlarına kullandıklarını belirtti. Umut Çocukları Derneği Başkanı Şahin, Ekim 2012'de başlatılan projede kendi derneklerinin isim ve bilgilerinin kötü amaçlı olarak kullanıldığından ve çalışmalardan derneğin haberdar edilmediğinden şikayet etti.

PROTOKOLÜ İHLAL ETTİ

Şahin “Biz Tevetoğlu'yla bir protokol imzaladık. Ekibinin projedeki çalışmalarında ve belgelerde bizim onayımız ve haberimiz olmadan hiçbir şey yapılmayacağını belirten maddeler koyduk. Fakat Tevetoğlu'nun buna uymayarak bizim adımıza Avrupa Kalkınma Ajansı'yla görüşerek projeyi kendi çıkarına kullandığını öğrendik” dedi.

ATÖLYE AÇTIKLARI YALAN

Ferhat Şahin, “Peker Halil İbrahim televizyonda bizim derneğimize şeker ve tuz paketleme makineleri aldıklarını ve bununla buradaki arkadaşlarımızın para kazanmaya başladığını anlatmış. Bu doğru değil, atölye açılmadı” dedi.

DERNEK FEVRİ DAVRANIYOR

Projeye İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İbrahim Tatlıses, Tarkan, Ajda Pekkan, Cezmi Ersöz ve 130 önemli isim destek veriyor. İddialara cevap veren Hakan Tevetoğlu, projenin devam ettiğini, çalışmaların sanatçılardan muvafakat alınması yüzünden uzadığını belirtti. Tevetoğlu, derneğin fevri ve aceleci hareket ettiğini söyledi.

KAMİL MAMAN - BUGÜN İNTERNET SİTESİ