Ünlü firmanın CEO'suna büyük şok!..

İzmir’de ünlü yabancı bir tekstil firmasının CEO’su T.Ş., iki çocuk annesi eşi M.Ş.’yi, başka bir kadınla aldattığı iddiasıyla açılan davada mahkeme, tam kusurlu olan kocayı ’zina’ gerekçesinden boşayıp, kadına 160 bin lira tazminat ve 3 bin 500 lira nafaka bağladı.

Ünlü firmanın CEO'suna büyük şok!..
Milliyet'te yer alan habere göre 48 yaşındaki M.Ş. ve 47 yaşındaki T.Ş., 1991 yılında evlendi. Bu birliktelikten iki kız çocukları olan çiftin evlilikleri, 2008 yılında gölgelendi.

İddiaya göre T.Ş., evliyken 8 yıl boyunca bir başka kadınla sevgili hayatı yaşadı. Bu durumu öğrenen 2 çocuk annesi M.Ş., büyük kızıyla, iş seyehatine gidiyorum diyen eşini kadınla birlikte evinde bastı.

M.Ş., ayrılma noktasına gelen evliliğinde, eşinin bir daha kendisini aldatmayacağı sözü üzerine affetti. Ancak 15 Ocak 2012’de eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu tespit eden M.Ş., avukatı aracılığıyla evi terk eden eşine karşı ’Şiddetli geçimsizlik ve zina’ suçundan boşanmak ve 400 bin lirası maddi, 500 bin lirası manevi toplam 900 bin liralı tazminat ile kendisine 5 bin lira, 2 kızına da 2’şer bin lira nafaka istemiyle aile mahkemesinde dava açtı.

160 bin lira tazminat

Aile Mahkemesi Hakimi, çiftin ’şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle boşanmalarına, ’zina’ yönünden talebin reddine ve M.Ş.’ye 120 bin lira manevi tazminat ile 3 bin 500 TL tedbir nafakası ödenmesine karar verdi.

M.Ş kararı temyiz etti. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, temyiz istemini yerinde bulup, yerel mahkemenin verdiği boşanma davasını ’zina’ yönünden verilmesi gerekirken, şiddetli geçimsizlik nedeniyle verilmesini bozdu. Bozma kararı ardından tekrar görülen davada, bu kez mahkeme çifti ’zina’ yönünden boşadı. Mahkeme ayrıca kadına maddi ve manevi 160 bin lira tazminat, kadına 3 bin 500 lira ve küçük kızı için de 1500 lira tedbir nafakası bağladı.

Tekrar temyize giden dava Yargıtay tarafından onananıp kesinleşti.