ÜNLÜ MODEL AIDS KURBANI

Henüz 18 yaşında top model olmuştu. 26 yaşında ise AIDS kurbanı olarak öldü.

ÜNLÜ MODEL AIDS KURBANI

"Tanrı'nın herkes için bir planı olduğuna inanıyorum. O'nun benim için büyük bir planı var ama bu dünyada değil" demişti.. Sanki başına gelecekleri yani adece 26 yaşında bu dünyadan çeKip gideceğini biliyormuş gibi...

Moda dünyasındaki bütün top modellerin öyküsü aşağı yukarı birbirine benzer. Biraz inatla biraz da şans yardımıyla keşfedilip ünlü olurlar. Yaşamlarının bir bölümünü kariyerlerinin zirvesinde sürdürürler. Sonra da evlenip barklanıp daha sakin bir hayata geçerler. Gia Marie Carangi, ABD'nin ilk top modeli olma özelliğini taşısa da onun yaşam çizgisi pek de diğer meslektaşlarına benzemedi.

Carangi, henüz 18 yaşındayken manken olma hayalini gerçekleştirmek için Philadelphia'dan New York'a gitti. Kısa sürede de istediğini elde ettti ve aranan bir manken oldu. Etkileyici bakışları ve egzotik görüntüsüyle ABD'nin ilk süpermodeli olarak anılmaya başlandı. Artık dünyanın tüm önemli markaları onun peşindeydi. Ünlü dergiler kapaklarını onun fotoğraflarıyla süslemek için sıraya girmişti: Ama o aykırı aşkının yani Linda adlı bir fotoğraf asistanının peşinden gitti. Çünkü kendi dediği gibi "gerçek aşkı" arıyordu.

Ama ilişkisi iyi gitmedi.. Uyuşturucuya alıştı. Hatta kimi zaman uyuşturucu alabilmek için fahişelik yapmaya başladı. Sonunda bir iğne yüzünden AIDS'e yakalandı. 1986'da öldüğünde sadece 26 yaşındaydı. ABD'nin ilk süpermodeli olmanın yanısıra AIDS'e yakalanıp ölen ilk ünlü kadın olarak tarihne geçti.

Ünlü mankenin yaşamı Michael Cristofer tarafından 1989'da Gia adıyla sinemaya aktarıydı. Carangi'yi canlandıran Angelina Jolie bu filmdeki performansıyla Altın Küre kazandı.

Ensonhaber