Ünlü restorancıyı tehdit ettiler!..

İstanbul'da ünlü et restoranı Nusr-et'in sahibi Nusret Gökçe'den tehditle PKK adına 100 bin lira haraç istediği iddiasıyla yargılanan şef garson Alper Koç 2 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu.

Ünlü restorancıyı tehdit ettiler!..

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifade veren tutuklu sanık, şikâyetçiye, yanında çalışan kardeşine küfür ettiği için ders vermek amacı taşıdığını, para alma amacı olmadığını söyledi.

ŞİKÂYETÇİ OLMADI

Duruşmaya katılan Nusret Gökçe de tehdit ifadeleri içeren bir kart aldıktan sonra 2-3 kez daha telefonla tehdit edildiğini, sanıktan ve kardeşinden şahsen şikâyetçi olmadığını belirtti. Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın kardeşi Özgür Koç da ifadesinde müşteki hakkında, "Nusret bey işyerinde çalışan hemen hemen herkese, aşçılara, garsonlara, komilere küfür eden bir yapıya sahipti" diye konuştu. Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan esas hakkındaki mütalaasında, sanığın yasadışı örgütün korkutucu gücünden yararlanarak yağmaya teşebbüs ettiğini ve buna göre cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Alper Koç'un yağma suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme heyeti, suçun teşebbüs aşamasında kalması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Sanık tahliye edildi.

ORHAN YURTSEVER / SABAH İNTERNET SİTESİ