Uyuşturucu parasıyla eğlence kursağında kaldı

Halkalı’da düzenlenen operasyonda 10 kilo 697 gram eroin maddesi ele geçirildi. Eroin sahibi, uyuşturucu madde ticaretinden elde ettiği paralarla ünlü bir gece kulübünde eğlenirken yakalandı.

Uyuşturucu parasıyla eğlence kursağında kaldı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan uyuşturucu şebekesi üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 1 aylık çalışma sonucunda 30 Haziran 2012 tarihinde Küçükçekmece Halkalı semtinde operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 paket halinde 10 kilo 697 kilo eroin, 1 sahte nüfus cüzdanı, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 11 bin 300 TL ve 123 bin 700 Euro para ele geçirildi. Operasyonda M.N.Ö., B.B., L.Ş., İ.K., A.Ş. ve B.D. gözaltına alındı.

Uyuşturucu şebekesinin lideri M.N.Ö., eroini getirtmek için yardımcıları L.Ş. ve İ.K.’yı Van’a gönderdiği, alınan eroinin Halkalı’da bulunan A.Ş.’nin evine getirildiği, burada eroinin değiş tokuşu yapılarken operasyon düzenlendiği öğrenildi.

Operasyon esnasında evde bulunan bir kadının panik halinde 123 bin 700 Euro’yu göğsünde saklamaya çalıştığı, eroinin sahibi olan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya gönderecek olan B.B.’nin de operasyon öncesinde, ünlü sanatçıların da takıldığı bir gece kulübünde eğlenirken operasyonla gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan 6 zanlıdan A.Ş., emniyetteki ifadesinden sonra serbest bırakılırken, diğer 5 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.