Vajina kokusu

Vajina kokusu

Vajina kokusu

Bu sorundan rahatsız olduğumuz gibi çevremizde rahatsız olur. Bunları önlemek için yapılması gereken herşey yazıyor. Sağlığınız için bu soruna dikkat edin arkadaşlar…

Vajinada oluşan kokuyu önlemek için bol kıyafetler giymelisiniz. Eğer regl döneminde değilseniz altınıza bir şey giymeden uyuyabilirsiniz, böylece genital bölgeniz hava alabilir. Bu yolla ayrıca kaşıntılarınızdan da kurtulabilirsiniz. Pamuklu kıyafetler ve iç çamaşırları tercih etmelisiniz.

Tampon kullanıyorsanız tamponunuzu sık sık değiştirmeyi ihmal etmeyin. Eğer cinsel hayatınız aktifse, her ilişkiden sonra idrara çıkmayı unutmayın. Bu yöntem vajinanızdaki bakterilerin dışarı atılmasını sağlar. Bu yolla vajinal kanalın dışındaki bakterilerden de kurtulabilir ve bakterilerin idrar yoluna girmesini önleyebilirsiniz.

Hamile kalmak isteyene kadar kondom kullanın. Kondom vajinal kokuya neden olan enfeksiyonları engeller. Ayrıca ilişkiden sonra duş alıp sirkeli suyla vajinanızı yıkayabilirsiniz. Fakat bu işlemi çok sık yapmayın.

Birden fazla partnerle ilişkiye girmekten sakının. Bu, sadece vajinal kokuya neden olmaz ayrıca seks yoluyla bulaşan hastalıklara da davetiye çıkarır. Bu hastalıkların bazıları ölümle bile sonuçlanabilir. İlişkiye girmeden önce, partnerinizin herhangi bir cinsel hastalığı olmadığından emin olun.

Aşırı şeker içeren yiyecekler yerine daha sağlıklı gıdalar tüketin. Ayran, vajinal kokuyu engelleyen en etkili yollardan biridir. Yoğurt da kokudan kurtulmanızı sağlayacak etkili yollar arasındadır. Koku gidene kadar düzenli olarak yoğurt yiyin ve ayran için.

Vajinal koku, evlilik yaşamınızı mahvedebilir. Eğer yukarıda bahsedilen yöntemlerle kokudan kurtulamazsanız, mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bu kokunun altında başka sağlık sorunları da yatıyor olabilir.