VENÜS'E 'MÜSTEHCEN' SALDIRI

`Müstehcen' bulunan Venüs heykeli yakıldı...

VENÜS'E 'MÜSTEHCEN' SALDIRI

Antalya’da Altın Portakal Film Festivali’nin simgesi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen Venüs heykellerinden biri, sabaha karşı kimliği belirsiz bir kişi tarafından yakıldı. Şehir merkezinde bulunan ışıklı kavşakta polis tarafından yandığı farkedilen heykel, itfaiye tarafından söndürüldü...
 
Bu yıl 46’ncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali için CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin işlek noktalarına yaklaşık bir hafta önce 46 adet Venüs heykeli yerleştirilmişti. Festivale 15 gün kala ışıklandırılmaları yapılacak olan polyester heykellerden biri, saat 05.00 sıralarında yanmaya başladı. Devriye görevi yapan polis ekibi Antalyaspor Kavşağı’nda bulunan 6 heykelden birinin yandığını fark edince itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Yarısı tamamen kül olan heykel kullanılmaz hale gelirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Kavşak etrafındaki mobese kameralarını inceleyen polis, olay sırasında heykelin yanından geçtiği görülen bir kişiyi tespit etti. Yarısı kül olan heykel, olay yerinden kaldırıldı.

Son 4 yıldır AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılmayan, bu yıl ise Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın tarafından tekrar dikilen heykeller `müstehcen’ olduğu gerekçesiyle bazı kesimlerce tepki toplamıştı.

Üç gün önce yapılan açıklamalarda muhalefet partileri, heykellerin toplum yapısına uygun olmadığını savunarak kaldırılmasını istemişlerdi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.

Vatan