Wilma Elles ilk kez konuştu

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde yuva yıkan kadın 'Carolin'i canlandıran ve 'gavur' olmakla itham edilen Hollandalı Wilma Elles, Türkiye'de kendisine ırkçılık yapılmadığını söyledi.

Wilma Elles ilk kez konuştu

Dizilerdeki ırkçı davranışlardan ötürü rahatsızlığını ifade eden Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı son dönemlerin popüler dizilerinde insan haklarına vurgu yapan mesajlar verilmesi konusunda harekete geçmişti. Dizilerin yapımcılarını bizzat arayan Başkan Mehmet Yılmaz Küçük, bu konuda ricada bulunmuştu. Küçük, ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı dizinin yapımcısına da "yuva yıkan Carolin" karakteri için, babaanne Hasefe’nin "gavur" demesinin ırk ayrımcılığı içerdiği konusunda uyarmıştı.

Dizide Caroline karakteriyle Türkiye’de kısa sürede tanınan Hollanda asıllı oyuncu Wilma Elles’e olayla ilgili rahatsızlık duyup duymadığını sorduk.

İstanbul’da kısa sürede Türkçe’yi öğrenen Wilma, "Ben burada çalışmaktan çok memnunum. Türk insanını çok seviyorum. Türk medyasıyla da aramız çok iyi. Bugüne kadar bana ırkçı bir yaklaşım olmadı. Hiçbir problem yok.Türkiye’de olmaktan çok mutluyum" dedi.

Okan Işık