'Yaptığınız fitne mühendisliği'

HDP Eşgenel Başkanı Sebahat Tuncel, Okmeydanı’nda öldürülen Uğur Kurt için “GBT’sinde de olumsuz bir şey yok” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ayrımcılıktan fayda sağladığını savunarak “Bu yaptığınız fitne mühendisliği” dedi.

'Yaptığınız fitne mühendisliği'
Hürriyet'in haberine göre Tuncel partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

- “Konuşmasına baktığımızda sanki ana muhalefet lideri. Başbakan tek kişilik tiyatro. Muhalefet de kendisi, iktidar da kendisi. AKP o kadar pervasızca bu sürece saldırıyor ki, çılgınca, nereye gideceğini bilmeden. Buna bir isim veriyorlar; ‘amok koşucusu’. Başbakan ‘Alevi-Sünni çatışması yaratılmasın’ derken bile ayrımcı bir dil kullanıyor. Diyor ki; Ali’siz Aleviler. Ne demek bu! Alevileri ikiye ayırmak. Tıpkı eskiden yaptıkları gibi iyi Kürt, kötü Kürt politikası. Bir de açılım yapacağız diyor. Aman açılım maçılım yapmayın. Sizin açılımlarınız ölüm, zulüm ve tutuklamadır. AKP Aleviler üzerinde terör estirerek politika yapıyor. Çünkü AKP yıllardır ayrımcılıktan kazanıyor.

- Oturup günlerce ‘Toplumu nasıl kutuplaştırırız’ diye çalışıyorlar. Bunun adına fitne mühendisliği diyebiliriz. Bir de toplum mühendisliğinden şikâyet ediyorlar. Gezi en barışçı, en demokratik eylemdi. 3 milyon insan aynı anda sokağa çıktıysa bir düşün niye diye. Okmeydanı’nda vurulan vatandaşım için ‘Biz baktık GBT’si yoktu’ diyor. Ne demek yani; GBT’si (Emniyet Genel Bilgi Toplama kaydı) olan ölümü hak ediyor mu? Bu ülkede demokrasi isteyen, özgürlük isteyen herkesin GBT’si var. Başbakan’ın da GBT’si var; hapiste kaldı. Bu ülkeyi karıştıran bir şey varsa o da kendi dili. AKP askeri devlet yerine polis devleti kurdu.”