Yasemin Bozkurt yazdı: "Karıma kadın olduğumu söylemedim!"

"...Karmaşık duygularımı fark ettiğim ilk dönemde panikledim. Kızların yatakhanede yanımda soyunmaları beni başka duygulara götürüyordu..."

Yasemin Bozkurt yazdı: "Karıma kadın olduğumu söylemedim!"
instagram takibi için: yaseminbozkurtofficial

Hayatımın en büyük yalanını bana hayatını adayan kadına, karıma söyledim...

Sonu baştan anlatayım. Karımla 5 ay önce evlendik. O, benim 5 yıl önce onun gibi bir kadın olduğumu bilmiyor!..

Diyarbakır'ın karpuz çatlatan sıcaklarında Ağustos ayında ailemin 3. kız çocuğunu olarak dünyaya gelmişim. Genç kızlığıma ait ilk anılarım sivilceli yüzümle alay eden okul arkadaşlarımdı. Güzel değildim... Büyüdükçe, geliştikçe siyah kaşlarımı cımbızla şekil vermek isteyen ablamla ilk kavgamı yaptım.

Annem de babam da hemşire olmamı istiyorlardı.

'Kısa yoldan hayata atıl, paranı kazan bir kocan olsun...' Bu formüiü benimsemiştim...

Ortaokul döneminde mahalledeki çocuklarla top oynamam yasaklandı. Artık genç kız olmuştum.

Çirkin bir kız..

Aynaya bakınca "Keşke babam gibi sakalım olsa" dedigimi hatırlıyorum. Ailem ortaokuldan sonra beni yakın illerdeki yatılı hemşirelik okullarından birine verdi. Özgürdüm.... Kendimi hiç beğenmiyordum. Kız arkadaşlarım flörtlerini anlatırken bana arkadaşlarım şu soruyu hiç sormadılar "Senin flörtün var mı?" Kim bakar bu surata?..

Karmaşık duygularımı fark ettiğim ilk dönemde panikledim. Kızların yatakhanede yanımda soyunmaları beni başka duygulara götürüyordu. Hele O.. Okulun en güzel kızı ile aynı ranzayı paylaşıyorduk. Bir gün yanıma geldi "Bana bir daha öyle bakarsan seni şikayet ederim" diyerek  bütün gece "Ben ne yapıyorum" diye düşünmemi sagladı.

OKUL YARDIMI

Rehber ögretmenimin karşısında gözlerimde yaşlar durumumu anlattım.... "Biliyorsunuz geçen sene  intihar eden C. de benim gibiydi. Ailesi 'Kızımızın bir sorunu yoktu... Neden neden...' diye duvarları yumrukladılar... Ben direneceğim. Pantolonumu giyene kadar o uzun kanlı yolda yürüyeceğim..."

Hülya sözünü tuttu... Okulu bitirdi, hemşire oldu. İstanbul'da kadınlığına veda etmek için klinik çalışmalara katıldı. Doktorlardan oluşan heyetten ameliyat olmak için gerekli belgeyi aldı. Ameliyata giderken sakalları çıkmaya başlamıştı. Hormon tedavisinin ardından ailesi ile sırrını paylaştı.

Aile yaşadıkları şehirden başka bir şehre göç etti. Ameliyatta sağ bacağının iç kısmından uygun bir kasla erkeklik organı yapıldı. Hülya hemşire vücudundaki bıçak izlerini ömür boyu "sır" olarak saklamaya karar verdi. Soranlara 'Trafik kazası geçirdim bunlarda o kazadan kalan ameliyat izleri' yalanını söyledi.. En büyük yalanı ise evlendiği kadına sakladı...

Yasemin'in Bozkurt'un notu

Hülya hemşire mahkeme kararı ile Erkan adını aldı. Aynı hastanede çalışan doktor arkadaşı "Evlenmek istiyorum. Ne tavsiye edersin" diye akıl danışan Erkan'a 'kendinden yaşça büyük dul bir kadınla' evlenmesini salık verdi. Erkan doktoru dinledi. Doğu'nun küçük bir köyünden 2 çocuklu E. ile evlendi. Karısına değişiminden hiç söz etmedi. Vücudundaki yara izlerini ise trafik kazasından sonra hayata böyle döndüm diye açıkladı!.

Yasemin BOZKURT / instagram: yaseminbozkurtofficial