Yasemin Bozkurt yazdı: "Türkiye’de ilk kez Memeden Penis Yaptılar"

"...Ayıplanma korkusu, mahalle baskısı, okul. Doğuştan kız çocuğu olarak dünya’ya gelmem. İçimdeki erkek olma, erkek gibi yaşama ve hayatımın böyle devam etme duygusunu engelleyemiyordu. Çok acı çekiyordum."

Yasemin Bozkurt yazdı: "Türkiye’de ilk kez Memeden Penis Yaptılar"
instagram takibi için: yaseminbozkurtofficial

Bakımsız kilolu bir kadın, yakışıklı bir erkeğe dönüşebilir mi?

Evet… Karşımda duran erkek, ameliyat olmadan önce ki tek kadın fotoğrafını gösteriyor; işte ben böyle bir kadındım!..

Nesrin’in hikâyesi şu sözlerle başladı. “Normal ve haklı olmak“ istiyorum.

İzmir Meltemi

33 yıl önce Ege’nin incisi İzmir’de dünyaya gelmişim. Babam bankada veznedar’dı. 3. Çocuğunun da kız olması “Şansız bir sonsuz”du. İlkokula başladığım gün, saçımı kırmızı kurdele ile ören ablama kızmıştım. Nedenini 5 sene sonra anladım. 13 yaşında genç kız olduğum gün. İki ablamdan nasihatler dinlemiştim. İçimde ki dalgaların yavaş yavaş sahile yaklaştığın hissediyordum. Babamın iş dönüşü balkonda buzlu rakı ile yarattığı seremoniye hayranlıkla bakardım. “Babam erkek adam…”

“Bana ne oluyor böyle”
dediğim yıllarda lise öğrencisiydim. Okul formamım altına yaz kış pantolon giydiğim için arkadaşlarım bacaklarımın çarpık olduğunu düşünüyorlardı. Bense vücudumdan, memelerimden çoktan nefret etmeye başlamıştım. Bu sırrı paylaşacağım tek kişi ablamdı. O da sırrımı annem ve babama anlattı. Gece, annem ve babamın ağlama seslerini duydum. Demek tepki bu kadardı... Ertesi gün İzmir’in büyük hastanelerinin birinde doktorun karşısında buldum kendimi.

Ve Koptum

Ayıplanma korkusu, mahalle baskısı, okul.  Doğuştan kız çocuğu olarak dünya’ya gelmem. İçimdeki erkek olma, erkek gibi yaşama ve hayatımın böyle devam etme duygusunu engelleyemiyordu.  Çok acı çekiyordum. Ailem beni İstanbul’a göndermeye karar verdi. Kaçmamdan, fuhuşa sürüklenmemden çok korkuyorlardı.

Ve İstanbul

İzmir’e bahar çoktan geldi. Kordon’un meltemi insana aşık olma duygusu veriyor. Kadın görüntüm. Erkek duygularımla iki yıldır süren klinik testlerden sonra büyük güne küçük adımlarla yürüyorum.  Erkek olmadan sahte yaşamak ruhumu incitiyor. Eteklere, pedlere, sutyenlere veda edeceğim.  Doktorlar ameliyat öncesi bütün detayları anlattılar. Hatta ameliyatın aşamalarını gösteren bir çekim bile izledim!!.

Görüntüler dayanılır gibi değil ama dayanacağım. Doktorum, İstanbul’da bir cerrah. Transeksualite ameliyatlarda başarılı. Genetik Uzmanları, kromozon analizimi incelediler. Ameliyata ailemin duaları ile gidiyor. Gözlerinde ki yaş durmuyor.
 
 “Babama dönüyorum. 'Baba üzülme'” diyorum.

“Artık İzmir Meltemine karşı içeceğin bir rakı arkadaşın olacak!..”
 
Yasemin Bozkurt Notu;

Nesrin’in ameliyatı ile Türkiye de bir ilk gerçekleşti.

Doktorlar Nesrin’e “Memelerinden Penis” yaptılar. Nesrin iyileştikten sonra, mahkeme kararı ile doktor’un adını aldı. Ailesi ile İzmir’de yaşıyor. Bir Süpermarket de kasiyer olarak çalışıyor.

Yasemin BOZKURT / instagram: yaseminbozkurtofficial