Yaşıtları okula o 'hayat'a hazırlanıyor

Mardin'den göç edip de Adana'ya yerleşen Karlıdağ ailesinin 6 çocuğundan biri olan Mehmet Karlıdağ, hem okul masrafını çıkartmak, hem de kardeşlerine oyuncak alabilmek için sokakta seyyar olarak 'tartıcılık' yapıyor.

Yaşıtları okula o 'hayat'a hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, minik öğrencilerin okula alışmalarının kolaylaştırılması amacıyla daha önce uygulamaya koymuş olduğu 'uyum programı'nı, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte yeniden hayata geçirdi. Program kapsamında ilköğretim birinci sınıf ve anaokulu öğrencileri, bugün ilk defa ders başı yaptı. Zil, minikler için çalarken, eğitim kurumlarındaysa tatlı bir telaş yaşandı. Madalyonun öteki yüzündeyse objektiflere yansıyan bir dram oldu.

Daha iyi bir yaşam için Mardin'den Adana'ya göç eden Karlıdağ ailesinin 6 çocuğundan biri olan 11 yaşındaki Mehmet Karlıdağ, yaşıtları anne ve babalarıyla birlikte çarşı pazarda okul alışverişi telaşı içindeyken; hem okul masraflarını çıkartmak, hem de kardeşlerine oyuncak alabilmek için sokakta seyyar olarak 'tartıcılık' yapıyor.

İlköğretim 5. sınıf öğrencisi olan Mehmet Karlıdağ, "Ailemin durumu çok iyi değil. Babam inşatta çalışıyor ama onun getirdiği para yetmiyor. Ben de sokakta 'tartıcılık' yaparak eve katkı sunarken, kendi okul masraflarımı ve harçlığımı çıkartmaya çalışıyorum" dedi.

En büyük hayalinin doktor olmak olduğunu dile getiren Karlıdağ, bunun nedeniniyse şöyle açıklıyor; "Hasta olup da doktora gidemeyecek kadar yoksul olan insanlara yardım elimi uzatmak, onları yeniden sağlıklarına kavuşturmak istiyorum" dedi.

Günlük kazancı çok fazla olmasa da eline geçen parayla ailesine katkı sunmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Karlıdağ, okulu da özlediğini söyledi.