Yatak odaları iyi birer depo olmalı

Yatak odaları iyi birer depo olmalı

Yatak odaları iyi birer depo olmalı

        Elbette ki en önemli unsur yatak. Ve yatağınızın hangi özelliklere sahip olduğu da tabii ki büyük önem taşıyor. Ama yatak odanız küçükse alanı doldurmamak için mümkün olan en küçük yatağı kullanmanız uygun öngörülüyor.
       
        Ayrıca mobilyanızın yatak ucu yüksekliğinde olması da uzun boyluysanız sorun yaratabilir. Bu durumda, yatak ucu alçak olan, hatta hiç bulunmayan yatakları tercih etmelisiniz.
      
        Odanızda en önemli noktalardan biri de depolama. Gardırobun yanı sıra çekmece ve raflar da alanı iyi kullanmak açısından size yardımcı olacaktır.
      
        Modüler sistemler, sahip olduğunuz alanı en faydalı şekilde kullanmak açısından pratik çözüm getirebilir. Modüler sistemler sahip olunan alanları değerlendirebilmek için oldukça kullanışlı parçalardır.
      
        Bu sistem ile her şey elinizin altında olur ve siz de çok rahat edersiniz. Modüler mobilyaları odanızın planına göre özel olarak tasarlatmanız da mümkün.
      
Organize edin
          Alçak, geniş, minimalist, metal ve ahşap yataklar birkaç yıldır dergilerin stil sayfalarını süslüyor. Fakat son zamanlarda geleneksel yataklara geri dönüş yaşanıyor. Ahşap yatak başları ve onu tamamlayan klasik mobilyalar çok popüler.
      
        Yatak odanızın modasının hiçbir zaman geçmesini istemiyorsanız kiraz ağacı gibi sıcak malzemeleri tercih etmelisiniz. Küçük bir kanepe ve sandalye ekleyerek odanızın işlevini artırabilirsiniz. Böylelikle bir okuma köşesi de oluşturabilirsiniz.
      
        Ancak yatak odalarında oluşturulan çalışma alanları mükemmel biçimde organize edilmelidir. Bu yüzden çalışma alanlarında modüler sistemleri tercih etmeniz gerekebilir.
      
        Aynı zamanda konuklarınız için kullandığınız yatak odalarında, yatak olan kanepeleri seçerseniz misafiriniz olmadığı zamanlarda burayı da çalışma odası olarak kullanabilirsiniz.
      
Hayal gücünüz önemli
          Sektöründe yarattığı ilklerle tanınan "Lazzoni Mobilya" Genel Müdürü Serap Çakır; bu sezon yatak odalarında kişilerin hayal güçlerinin önemli olduğunu söyledi ve "Var olan tasarımlarımızı müşterilerimizin oda ölçülerine göre modüler şekilde üretiyoruz.
      
        Üretilen mobilyalarda kişi ne istiyorsa aksesuvar olarak onu kullanıyoruz. Gardırop boyutları, iç aksamları ve aynalar kişinin beğenilerine göre şekilleniyor.
      
        Bu sezon gardırop kapakları sürgülü olup bronz ve renkli aynalarla kaplanıyor. Yataklar ise yatak ebadından daha geniş ve yere daha yakın tasarımlardan oluşuyor.
      
        Bir de firma olarak ücretsiz mimari tasarım hizmeti veriyoruz. Çünkü yatak odaları perdesi, halısı ve yer döşemeleri ile bir bütünlük içinde olmalı" dedi.
      
Yer döşemesi önemli
          Yatak odanızda depolama konusunda yaşanan problemleri çözmek için gardırop, şifoniyer ve komodinlerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca raf sistemleri, sandıklar, son zamanlarda oldukça moda olan çeşitli boylarda kutular da kıyafet ve tekstil ürünlerini saklamanıza yardımcı olacaktır.
      
        Odanızda bir diğer önemli unsur da yer döşemesidir. Taş ve seramik gibi yer döşemelerini çok seviyor olsanız da, yatak odaları rahatlamak ve dinlenmek istediğimiz alanlar olduğundan buralarda halı kullanmayı tercih edin.
      
        Lüks bir görünüm elde etmek istiyorsanız saf yün halıları ya da yeri vurgulamak istiyorsanız açık renk halıları seçebilirsiniz. Lamine ya da ahşap parkeler odanın atmosferini yumuşatır. Ayrıca halılarla iyi bir kombinasyon oluşturur.
      
        Günümüzde yastık ve yorgan kavramı çok değişti. Annelerimizin döneminde yorgancıda diktirilen yorganlar yerini birçok özelliğe sahip olan ürünlere bıraktı.
      
        Yazın serin tutan, kışın ısıtan ve antialerjik yorgan çeşitleri birçok konuda kolaylık sağlıyor. Yastıklar da artık tek çeşit değil. Zevkinize ve sağlık sorunlarınıza göre yastığınızı seçmeniz mümkün.
      
Odanız çiçek açsın
          Pembe, mavi, mor ve turuncu yatak örtüleri, minik ya da iri çiçek desenli nevresim takımları, gökkuşağının renklerini üzerinde barındıran çizgili kırlent ve pikeler. Tüm bu tekstil ürünleri yatak odalarını renklendiriyor.
      
        Doğal ürünlerin ön plana çıkması ev tekstilinde de kendini gösteriyor. Nevresim takımları, pike ve yatak örtülerinde pamuklu, pamuklu saten ve keten dokumaların ağırlık kazanmasının yanı sıra, ürünlerin anti alerjik olması da önem taşıyor.
      
        Nevresim alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri, yorganınızın ölçülerinin takımınızla uyumlu olması. Bu nedenle nevresim takımı almadan önce üzerinde yer alan etiketleri dikkatle kontrol etmenizde fayda var.
      
İyi bir aydınlatma ruhunuzu ferahlatır
          Rahatlatıcı bir ortam yaratmak ve aynı zamanda duvarlarınızda şık yansımalar elde etmek için yatak odanıza uyabilecek bir aydınlatma seçmenizi öneririz.
      
        Tavandan aydınlatmalar gözü yukarı doğru yönlendirdiğinden yatak odanızda yerden ya da yatak başı aydınlatmalarını tercih etmeniz daha uygun olacaktır.
      
        İyi bir aydınlatmanın insan ruhu üzerinde olumlu etkisi olduğundan yatak başı lambası kullanmayı da ihmal etmeyin. Ayrıca tuvalet masanız, aynanız ve gardırop içlerinde de aydınlatma kullanmanız mekanınıza ferahlık katacaktır. 

Konular Dekorasyon