Yaz gibi hafta sonu: Sıcaklık 30 dereceyi bulacak!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre hafta sonu yurdun büyük bölümünde güneşli bir hava bekleniyor. Sıcaklık değerlerinin özellikle güney şehirlerimizde 30 dereceyi aşacağı tahmin ediliyor.

Yaz gibi hafta sonu: Sıcaklık 30 dereceyi bulacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre Ege kıyılarında 25 dereceyi aşan sıcaklıklar Akdeniz kıyılarında 30 derecenin üzerine çıkacak, Türkiye adeta yazdan kalma bir hafta sonu yaşayacak.

BUGÜN YEREL SAĞANAKLAR GÖRÜLEBİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli, Bayburt, Zonguldak, Kastamonu ve Artvin’in iç kesimleri, Muş ve Bingöl çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın, genellikle güneyli, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.