YENİDEN ARAÇ YAKMAYA BAŞLADILAR

Altınova'daki Türk-Kürt çatışmasının ardından yaşanan kundaklama eylemleri dikkat çekti...

YENİDEN ARAÇ YAKMAYA BAŞLADILAR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde iki grup arasında çıkan ve 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ve ardından çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan zanlılardan 19'u adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, olaylarla ilgili Ayvalık Jandarma Komutanlığında gözaltında tutulan 10 ve Küçükköy beldesi jandarma karakolunda bulunan 9 kişi, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Yetkililer, gözaltında toplam 39 kişinin bulunduğunu, diğer zanlıların da gün içinde adliyeye sevk edileceğini kaydetti.

YENİDEN KUNDAKLAMA EYLEMLERİ BAŞLADI
Altınova'da yaşanan olayların ardından, dün gece Türkiye'nin değişik bazı illerinde yaşanan araç yakma eylemleri dikkat çekti. İstanbul Kağıthane'de park halindeki iki otomobil alev alarak yandı. Polis kundaklama şüphesi üzerinde duruyor. Diğer yandan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir kamyonet kundaklanırken, Ankara'da da park halindeki 3 otobüs yakıldı.

KUNDAKLAMA TERÖRÜ YAŞANMIŞTI
Geçtiğimiz yıl da başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde kundaklama olayları yaşanmıştı. Şehhirlerdeki kundaklama eylemlerini bölücü terör örgütü PKK'nın bir kolu olan Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlenmişti. Operasyonlarda çoğu üniversie öğrencisi olmak üzere çok sayıda örgüt üyesi tutuklanmıştı.

ALTINOVA'YA MİSİLLEME Mİ?
Altınova'da yerli halk ve Kürt kökenli vatandaşlar arasında yaşanan gerginliğin ardından yeniden kundaklama eylemlerinin hız kazanması, PKK'nın misilleme eylemi olarak yorumlanıyor. Altınova'da yaşana olayların ardından örgütün sözde temsilcileri 'misilleme' çağrısında bulunmuştu. Daha önce de kundaklama eylemlerini gerçekleştiren TAK, doğrudan terör örgütünün sözde lideri Murat Karayılan'a bağlı. Bir süredir yaşanmayan kundaklama eylemlerinin de doğrudan örgüt talimatı doğrultusunda hız kazandığı tahmin ediliyor.

ensonhaber.com