Yılın ekran fenomeni: KARADAYI

Kenan İmirzalıoğlu fanatikleri, Bergüzar Korel hayranları, iddialı bir senaryo, usta oyunculuklar, özenli çekimler... Sonuç... “Karadayı” bu yıl Altın Kelebek’te ödüle doymadı.

Yılın ekran fenomeni: KARADAYI
EN İYİ DRAMA: KARADAYI

Kenan İmirzalıoğlu fanatikleri, Bergüzar Korel hayranları, iddialı bir senaryo, usta oyunculuklar, özenli çekimler... Sonuç... “Karadayı” bu yıl Altın Kelebek’te ödüle doymadı.

EN İYİ YÖNETMEN: ULUÇ BAYRAKTAR & CEM KARCI

Uluç Bayraktar daha önce “Ezel” dizisiyle en iyi yönetmen ödülünün sahibi olmuştu. Bu kez “Karadayı” ile, aynı koltuğu paylaştığı Cem Karcı’yla beraber bu ödülü kucakladı. Bayraktar “Tüm izleyicilerimize, bu ödüle bizi layık gören herkese çok teşekkür ediyorum” derken, ilk Altın Kelebek sevincini yaşayan Karcı şunları söyledi: “Uluç beni yetiştiren adamlardan biri. Öncesinde de asistanlığını yapmıştım. Hiçbir sürtüşme olmadan aynı dili yakalayabiliyor, işimizi özenerek yapıyoruz. Sonuçta da demek insanların hoşlandığı şeyler ortaya çıkıyor. Ekibimize, ikinci yönetmenimiz Yasemin Yeşilyurt’a, yapımcımız Kerem Çatay’a, kanalımız atv’ye ve izleyenlerimize çok teşekkür ederiz.”

EN İYİ KADIN OYUNCU: BERGÜZAR KOREL

İlk kez “Binbir Gece” ile en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Bergüzar Korel, bu kez de “Karadayı”daki performansıyla aynı ödülün sahibi oldu: “Halk oylamasıyla dizimizin dört dalda birden ödül almasından dolayı mutluyum. Bu, ekip olarak birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu gösteriyor bence. Galiba seyirci de bunu görüyor. Hem işimizi hem de birbirimizi çok seviyoruz, bu güzel enerji işe yansıyor.”

EN İYİ ERKEK OYUNCU: KENAN İMİRZALIOĞLU

Kenan İmirzalıoğlu, “Ezel”in ardından “Karadayı” ile de en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu: “Bizi izleyen insanların bizi seçiyor ve bu ödüllere layık görüyor olması çok önemli, çok kıymetli. Bütün ödüller değerlidir ama halkın oylarıyla verilen ödülün ayrı bir değeri vardır. Onurlanmamak elde değil. Tüm bu başarı, ekibe ait aslında... Bütün ekip arkadaşlarımızın bu işte büyük emeği var. 40. yılın ödülünü almak da ayrıca bir gurur ve keyif.”

KEREM ÇATAY

Dizinin yapımcısı Kerem Çatay, her ödülde biraz daha kamçılandıklarını, daha iyisini yapmak için daha sıkı çalıştıklarını söylüyor: “Bu bizim dördüncü ödülümüz: ‘Yaprak Dökümü’, ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Ezel’ ve şimdi de ‘Karadayı’... 40 yıllık bir ödül, haliyle bizim için hatrı büyük... Bundan önceki Altın Kelebek’i alırken de söylemiştim, her ödül bizi daha iyisi için biraz daha kamçılıyor. Sektöre de yararı oluyor. 6-7 sene önce biz böyle büyük marjlı işler konuşmuyorduk. Özellikle Hürriyet ailesine, izleyicilerimize ve yayıncı kuruluşumuz atv’ye çok teşekkür ediyoruz.”Yapımcılığını Kerem Çatay’ın, yönetmenliğini Uluç Bayraktar ile Cem Karcı’nın, başrollerini ise Bergüzar Korel ve Kenan İmirzalıoğlu’nun üstlendiği “Karadayı”nın ekibi, ‘Altın Kelebek’lerini dizinin setinde aldı.

KELEBEK