Yön gazetesi AİHM’e başvurdu!..

Merkezi İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Yerel YÖN Gazetesi sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Osman Şahin, uğradığı haksızlıkların ve gazetecilik mesleğine yapılan saldırıları AİHM taşıdı.

Yön gazetesi AİHM’e başvurdu!..

Gaziosmanpaşa Belediyesinde yapılan bir ihalede fotoğraf çeken ve görevliler tarafından elinden fotoğraf makinesinin zorla alınmak istenmesi  üzerine Osman Şahin’in makineyi vermek istemeyerek çekilen fotoğrafın görevliler tarafından sildirilmesinden sonra olayı  Gaziosmanpaşa C. Savcılığına şikayette bulunmuştu. Savcılık yapılan soruşturma ve alınan ifadelerden sonra  şikayete takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına bir üst mahkemeye itiraz eden Osman Şahin’in talebi burada da red edilince başka da bir şikayet mercii kalmayınca olayı AİHM’e taşıdı ve Türkiye’yi şikayette bulundu.
Yön gazetesi sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Sarı Basın kartı sahibi Osman Şahin, AİHM’e yaptığı şikayetinde şu konulara yer verdi .”Yerel gazetecilik yapmakta, sarı basın kartı  ve  Yön Gazetesinin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Fotoğraf çekip haber yapmak amacıyla gittiğim Gaziosmanpaşa Belediyesinde çektiğim fotoğraf  nedeni ile görevliler tarafından makinem elimden alınmaya çalışılmış, vermeyince de çektiğim film zorla sildirilmiştir. Olayı C. Savcılığına şikayette bulunmam sonucu takipsizlik kararı verilerek  suç unsuru oluşmadığı kanaatine varılmış, bir üst mahkemeye yapılan itiraz da ret edilmiştir.. Türkiye’de yapılacak başka bir şikayet mercii kalmayınca, bu karar sonrası artık Türkiye’de gazetecilerin can güvenliği kalmamış, basın özgürlüğü kısıtlanmış, halkın haber alma özgürlüğü engellenmiş bulunmaktadır. Gazeteciler haber alamayacak, haber yazamayacak gibi bir imaj oluşmaktadır.  Demokrasi ile idare edilen Türkiye Cumhuriyeti, hemde Avrupa birliğine giriş süreci yaşayan bir ülkenin  geleceği açısından esefle karşılanmakta ve  gelecek için endişe yaratmaktadır” dedi.
Karşılaştığı sorunları içeren 21 sahifeden ibaret yapılan bütün soruşturmaların birer örneğini AİHM’e gönderen gazeteci Osman Şahin TC.’nin cezalandırılması talebi ile şikayette bulunarak, bundan böyle AİHM’nin vereceği  kararı da merakla bekliyor.


Bodrumfatihi

Konular Eski Arşiv